Πολιτική

Εξεταστική επιτροπή στις 26 Ιουλίου για το Plan X - Συζήτηση στη Βουλή

βουλή

Μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το Plan X της κυβέρνησης και τη θύελλα που ξέσπασε στην πλευρά της αντιπολίτευσης, στις 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση επί του αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Μετά τη διαμαρτυρία της ΝΔ, ο Νίκος Βούτσης όρισε η συζήτηση για το τέλος του μήνα, την ώρα που το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής εκκρεμούσε εδώ και τέσσερις μήνες.

Η επιτροπή θα διερευνήσει το πώς ο Γιάνης Βαρουφάκης και η κυβέρνηση σχεδίασαν τη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή αλλά και το πώς φτάσαμα στα capital controls.

Την ίδια ημέρα θα συζητηθεί και και η επίκαιρη επερώτηση, που κατέθεσε η ΝΔ, προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας.

Παράλληλα, στις 19 και 20 Ιουλίου θα συζητηθεί ο εκλογικός νόμος, με τον Νίκο Βούτση να δηλώνει στους δημοσιογράφους θα γίνουν νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η φύση του νόμου.

Πολιτική

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: 22 ή 29 Μαρτίου άνοιγμα λιανεμπορίου με sms

άδωνις γεωργιάδης

Στις 22 ή το αργότερο 29 του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά.

Ο υπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.

Ειδήσεις σήμερα 

Εξαδάκτυλος - κορωνοϊός: Το εμπόριο είναι το επόμενο βήμα

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Ποιες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν εκτάκτως με 3.000 ευρώ (βίντεο)