Με τον εντυπωσιακό αριθμό των 122.546 ενεργών μελών, διεξάγονται σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρων και συμβουλίων στις Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικών Περιφερειών (ΔΕΕΠ) και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ), καθώς και των συνέδρων για το επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.
Ο αριθμός αυτός, αυξημένος σε σχέση με τις εκλογές του 2021, περιλαμβάνει πολλά νέα μέλη, επιβεβαιώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει την ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών κομμάτων, αλλά και -αναλογικά- σε σύγκριση με όλα τα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες θα διεξαχθεί και η ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Για το σύνολο των κομματικών θέσεων θα εκλεγούν 3.500 μέλη, μεταξύ των άνω των 7.200 υποψηφιοτήτων που έχουν κατατεθεί. Σημειώνεται ότι τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν σε 1.200 κάλπες που έχουν στηθεί σε 233 σημεία της επικράτειας, είτε ηλεκτρονικά. Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 42% των μελών είναι γυναίκες.
Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Πού θα ψηφίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων.
Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θα εκλέξουν προέδρους ΔΕΕΠ/ΔΗΜΤΟ αλλά και 1.000 συνέδρους για το επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής: Στις 10 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια παρουσία Μητσοτάκη