Πολιτική

Ερώτηση από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα

Ευρωκοινοβούλιο

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Παπαδάκη προς ττην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέδειξε το αίτημα για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η ερώτηση του Κ. Παπαδάκη έχει ως εξής:

«Όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά κινητοποιήσεων από τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους για τα μεγάλα προβλήματά τους που οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις αποτελεί υλοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της ΚΑΠ της ΕΕ, οι οποίες οδηγούν τους βιοπαλαιστές αγρότες ακόμα πιο γρήγορα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της παραγωγής σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοαγρότες. Ανάμεσα στα δίκαια αιτήματά τους είναι και αυτό για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, ώστε να μην τα παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές οι εμποροβιομήχανοι, που τους εκβιάζουν με το αίσχος των «ανοιχτών» τιμών. Η κυβέρνηση επικαλούμενη «κανόνες της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού» απορρίπτει το αίτημα για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα. Ερωτάται η Επιτροπή: Πώς τοποθετείται στην απόρριψη του αιτήματος για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα από την ελληνική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους επιχειρηματικούς ομίλους όπως συμβαίνει με τους ομίλους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (πχ ενέργεια των φωτοβολταϊκών που έχει εγγυημένη τιμή) ή με τους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς μέσω διοδίων κ.ά.;» καταλήγει η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Πολιτική

Παραλήρημα Αλτούν: Καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα - Σκληρή απάντηση από την Αθήνα

ελληνοτουρκικά

Προβληματισμό γεννούν στην Αθήνα οι χυδαίες κατηγορίες της Αγκυρας δια στόματος του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Και προσθέτει: «Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών».

Η προκλητική ανάρτηση

Υπενθυμίζεται ότι ο Φαχρετίν Αλτούν με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter προχώρησε σε ευθεία επίθεση κατά της Ελλάδος για υπόθαλψη τρομοκρατών που προετοιμάζουν ακόμη και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας.

 

 

«Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΡΚΚ. Σε μία δήθεν δομή φιλοξενίας προσφύγων εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων) εναντίον της Τουρκίας [σ.σ. ‘Türkiye’, στο κείμενο], ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ – την στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες εγκαταλείπονται να πεθάνουν στο Αιγαίο. Είναι ώρα να σταματήσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας!», αναφέρει στο μήνυμά του.

Επισημαίνεται πως η εν λόγω ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο διάρκειας 3’:03’’, στα αγγλικά, το οποίο αναφέρεται στο ΡΚΚ, μεταξύ άλλων, ως ‘τρομοκρατική’ οργάνωση, που απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, η οποία έχει πραγματοποιήσει αντιτρομοκρατικές  επιχειρήσεις για την αντιμετώπισή τους, ενώ την ίδια στιγμή ξένα κράτη συνδράμουν τις εν λόγω οργανώσεις, υποδεικνύοντας τη Γερμανία και την Ελλάδα.

Το βίντεο επικεντρώνεται, στη συνέχεια, στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι κατά τη δεκαετία του ’90 ο ρόλος της χώρας ήταν κρίσιμος στην στήριξη του ΡΚΚ και στον τότε ηγέτη της Abdullah Ocalan να αποφύγει τις τουρκικές αρχές. Επιπλέον, καταγράφεται ότι, μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος ομολόγησε ότι η Ελλάδα παρείχε όπλα επί σειρά ετών και εκπαίδευση στη δομή του Λαυρίου, ενώ υποστηρίζεται ότι αυτή η εν λόγω δομή εξακολουθεί να αποτελεί ‘καταφύγιο’ για το ΡΚΚ.

Τονίζεται, ακόμα, ότι η Ελλάδα ‘στηρίζει ανοικτά’ την FETO, πολλά μέλη της οποίας κατέφυγαν στη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και ‘κυκλοφορούν ελεύθερα’ στους δρόμους της παρά τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοσή τους, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής της ευχαρίστησε τη χώρα που προστάτευσε τα μέλη του από τη δικαιοσύνη, αποκαλώντας την Ελλάδα ‘αδελφή-χώρα’.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι αυτές οι ‘παραβάσεις’ αντιβαίνουν στο πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, καλεί την Ελλάδα να αναλάβει δράση εναντίον της παρουσίας του ΡΚΚ και της FETO, όπως και του DHKP-C στη χώρα και να στηρίξει την Άγκυρα στον αγώνα της εναντίον όλων των μορφών τρομοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία και 6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Βρετανία: Σταματούν όλα για 8 ημέρες, λόγω του πένθους της Ελισάβετ

Κίνα: Τεράστιο πρόστιμο στην Alibaba για μονοπωλιακές πρακτικές