Πολιτική

Ερωτήσεις ΚΙΝΑΛ για φοιτητικά ενοίκια, εργαζόμενους κατασκευαστικών εταιριών και ξεναγούς

Βουλή

Σειρά από ερωτήσεις υπέρ της μείωσης των ενοικίων φοιτητικής κατοικίας, της στήριξης των εργαζομένων και των εταιριών στον κατασκευαστικό τομέα και των διπλωματούχων ξεναγών κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Με την πρώτη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Κεφαλίδου, Μ. Κατρίνης και Β. Κεγκέρογλου ζητούν να ληφθεί μέριμνα υπέρ των εργαζομένων που πληρώνουν ενοίκιο για τα τέκνα τους τα οποία φοιτούν σε άλλη πόλη. Σημειώνουν επίσης ότι αρκετοί φοιτητές, «μετά την απόφαση για εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων από τα πανεπιστήμια, επέστρεψαν προσωρινά στους γονείς τους, χωρίς να διακόψουν τη μίσθωση της φοιτητικής τους κατοικίας, αφού δεν γνώριζαν πόσο θα διαρκέσει η περίοδος που θα παρέμεναν κλειστά τα πανεπιστήμια».

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Χρ. Γκόκας, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Μιχ. Κατρίνης και Απ. Πάνας σημειώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργολήπτριες εταιρίες στην διεκπεραίωση του έργου τους, «είτε αυτό συνίσταται στην αδυναμία μεταφοράς προσωπικού στο χώρο εργασίας τους και στην εξεύρεση καταλυμάτων για το προσωπικό που εργάζεται μακριά από τους τόπους κατοικίας του, αφού οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν κλείσει, είτε αυτό αφορά στην αδυναμία συνεννόησης με φορείς και υπηρεσίες, αφού παρουσιάζεται απροθυμία προσέλευσης υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών του Δημοσίου, αλλά και στην αδυναμία έγκαιρης λήψης πιστοποιητικών όπως φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας». Οι βουλευτές -μεταξύ άλλων- ζητούν την επέκταση των ΚΑΔ ώστε να αφορά και κλάδους στους οποίους δεν έχει επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, την αναστολή όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων για έξι μήνες και την παράταση του χρόνου υποβολής προσφορών για νέους διαγωνισμούς.

Επίσης, σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκης, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Φραγγίδης επισημαίνουν ότι οι 2.000 διπλωματούχοι ξεναγοί δεν λαμβάνουν ενίσχυση, «σ' αντίθεση μ' άλλους συγγενείς κλάδους» ενώ δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν το επίδομα ανεργίας, λόγω μη καταχώρισης των ενσήμων τους από τον ΕΦΚΑ.

Πολιτική

Βελόπουλος: Αν οι Τούρκοι φθάσουν στα 6 μίλια πρέπει να βυθιστεί σκάφος

Κυριάκος Βελόπουλος

«Το έχω πει δημοσίως. Αν πάνε στα έξι ή στα 12 μίλια πρέπει να βυθιστεί το σκάφος είτε αυτό είναι γεωτρύπανο είτε ερευνητικό. Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε μέχρι που φτάνει η αξιοπρέπειά μας. Η “κόκκινη” γραμμή μας. Εδώ και 50 χρόνια η ιστορία των έξι και 12 μιλίων είναι στημένο πολιτικό παιχνίδι», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος στον ΑΝΤ1.

 

 

«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η εξωτερική μας πολιτική. Είμαστε η μοναδική χώρα που κάνει εξωτερική πολιτική με επιστολές» είπε και συμπλήρωσε: «πρέπει να κάνουμε πράξεις. Αυτό που έκανε η Τουρκία πριν 15 μέρες να το κάνουμε εμείς. Δασμούς στα τουρκικά προϊόντα. Θα τους επέβαλα δασμούς. Δεν μπορεί να μου κάνει τον νταή ο Ερντογάν και να μην απαντάω».

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως ζητά εδώ και αρκετό καιρό τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Αν δεν τρομοκρατούνταν οι Έλληνες θα τα πήγαιναν τόσο καλά με τον κορονοϊό;» διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και ισχυρίστηκε πως «πολλά μέτρα της κυβέρνησης έχουν σχεδιαστεί “στο πόδι”».