Πολιτική

Επιστολή της Κομισιόν στους «27» της ΕΕ για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων

κομισιόν ΕΕ

Επιστολή με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ, απέστειλαν στους 27 αρμόδιους υπουργούς η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, ο επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητες που προσφέρει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό», αναφέρεται στην επιστολή. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «τα κράτη μέλη συμφώνησαν σχετικά με τους όρους υπό τους οποίους τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει και έχουν στην κατοχή τους το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ πρέπει να εξαιρούνται από τεστ και καραντίνα που σχετίζεται με τα ταξίδια. Ταυτόχρονα, λόγω της ανάγκης να παραμείνουμε σε εγρήγορση όσον αφορά τις παραλλαγές ανησυχίας, η σύσταση του Συμβουλίου προβλέπει επίσης «φρένο έκτακτης ανάγκης», επιτρέποντας σε ένα κράτος μέλος να επαναφέρει κατ' εξαίρεση και προσωρινά ορισμένα μέτρα».

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στην πλατφόρμα Re-Open EU.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «είναι ζωτικής σημασίας να κοινοποιούνται οι ταξιδιωτικοί κανόνες εγκαίρως, ολοκληρωμένα και να είναι εύκολα προσβάσιμοι.

Για να το διασφαλίσει αυτό, η Επιτροπή έθεσε στη διάθεσή της και συνεχώς επικαιροποιεί την πλατφόρμα Re-Open EU. Ως διαδραστικό εργαλείο διαθέσιμο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικές υπηρεσίες τόσο στους πολίτες όσο και στα κράτη μέλη. Καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να ταξιδέψουν καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, και οι περιορισμοί καταργούνται σταδιακά, σας ενθαρρύνουμε να διασφαλίσετε ότι οι αρχές σας θα ενημερώνουν τακτικά την Re-Open EU για τα ισχύοντα μέτρα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε στους πολίτες λανθασμένες ή ξεπερασμένες πληροφορίες».

Τέλος, στην επιστολή της Επιτροπής σημειώνεται ότι «πρέπει επίσης να παρέχονται στους πολίτες σαφείς και έγκαιρες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις ταξιδιού».

ειδησεις σημερα

Παρατείνεται η θητεία εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο έως 31.8.22

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Κρήτη - κορωνοϊός: Βενιζέλος, Ελύτης, Καζαντζάκης και Ξυλούρης στη "μάχη" υπέρ των εμβολιασμών

Πολιτική

«Πυρά» Οικονόμου κατά Τσίπρα για Εξεταστική: Θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης

γιαννης οικονομου

Επίθεση προς τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με φόντο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική που αφορά τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ αλλά και τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Οικονόμου, υποστήριξε μιλώντας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών πως έχουμε ξεκαθαρίσει ότι  τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται ότι θέλει να ερευνηθούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων, εμείς λέμε να διερευνηθούν από το 2015 μέχρι σήμερα.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ» τόνισε . Ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν προβλέψεις από δημοσκοπήσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν για το τελικό αποτέλεσμα.

«Να ορίσουμε την ουσία αυτών που θέλουμε να ερευνήσουμε. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να προτιμά να δραπετεύσει εμείς θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση» αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο Εξεταστικές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πτολεμαΐδα: Νεκρή 33χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών

Γλυφάδα: Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στη θάλασσα

Πλεύρης: Έχω μετανιώσει για θέσεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν

ESPA BANNER