Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγινε το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ για το Σκοπιανό

τσιπρας ζαεφ.jpg
 clock 18:18 | 12/06/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Έγινε η δεύτερη και καθοριστική τηλεφωνική επικοινωνία του Ζοραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα. Όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα στους δύο πρωθυπουργούς υπήρξε συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι αναγνωρίζεται η «μακεδονική γλώσσα», ενώ η τελική ονομασία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». 

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός  Ζόραν Ζάεφ, που ήταν και το πρόσωπο που επέλεξε το τελικό όνομα, θα προβεί στις 19:30 ώρα Ελλαδος σε διάγγελμα με θέμα την ανακοίνωση της συμφωνίας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 

Στις 6 μ.μ.  ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τις συνομιλίες του με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό. 

Μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας αναμένεται ότι θα επιστρέψει εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. 

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα απευθύνει διάγγελμα για τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει το Σάββατο στις Πρέσπες, ένα μέρος που επελέγη για συμβολικούς λόγους.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis