Πολιτική

Δένδιας για Ορούτς Ρέις: Θετική εξέλιξη η ανακοίνωση της Τουρκίας

Νίκος Δένδιας

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την τοποθέτηση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας περί παγώματος των ερευνητικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη συνάντηση με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια (Arancha Gonzalez Laya). «Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει πάντοτε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τον διάλογο είναι η έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να συζητάμε όταν μια πλευρά προβαίνει σε ενέργειες που είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», κατέστησε σαφές ο κ. Δένδιας. Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε πως η Ελλάδα θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό όταν η παγκόσμια αυτή θέση γίνεται αντιληπτή και από την τουρκική πλευρά.

Περαιτέρω ο κ. Δένδιας δήλωσε πως η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία, για διάλογο όχι υπό το κράτος απειλών, προσβολών και δημιουργίας τετελεσμένων, όπως ξεκαθάρισε και κατέστησε σαφές πως η διαπραγμάτευση με την Τουρκία αφορά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και των υπερκείμενων θαλασσίων ζωνών. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τις πολιτικές της τουρκικής κυβέρνησης, όπως άλλωστε τις καταδικάζει και όλη η Ευρώπη, προσέθεσε.

Πολιτική

Ρύθμιση Λιβανού: Παράταση στις γενικές συνελεύσεις των συνεταιρισμών

σπήλιος λιβανός

Στην παράταση της προθεσμίας διενέργειας της τακτικής γενικής συνέλευσης των αγροτικών συνεταιρισμών και της θητείας των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων των αγροτικών συνεταιρισμών, αναγκαστικών συνεταιρισμών και ενώσεων αναγκαστικών συνεταιρισμών έως 31.10.2021, προχωρεί με νομοθετική ρύθμιση το ΥΠΑΑΤ.

Σύμφωνα με διάταξη που κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιος Λιβανός στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση της από 24.3.2021 τροποποίησης της από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο I [Παράρτημα 5 του ν. 4564/2018] και της από 13.5.2021 τροποποίησης της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας και των παραρτημάτων της, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, στο άρθρο 90, προβλέπεται η ρύθμιση της παράτασης.

Με την διάταξη αυτή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της αδυναμίας της έγκαιρης και οργανωμένης σύγκλησης γενικής συνέλευσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας και συνακόλουθα της αδυναμίας διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Βρέφος 2 μηνών βρέθηκε θετικό στον ιό - Νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Οι "ξεχασμένοι" Μύλοι θα γίνουν μουσεία και αιολικά πάρκα - Όλος ο σχεδιασμός

Ρέθυμνο: Παράταση στις εγγραφές για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς