Πολιτική

Δεν είναι αποδεκτό το σχέδιο για το Ασφαλιστικό, λέει η Γεννηματά

Γεννηματά

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο του στην εξουσία. 

Η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στις προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έστησε παράσταση, αν του δώσουμε μια ευχή να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις χρησιμοποιώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλα κινούνται στο πεδίο της επικοινωνίας, κανένας δεν φροντίζει να δουλέψει σοβαρά και υπεύθυνα» σημείωσε. 

Για την αξιολόγηση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι «δεν θα πρέπει να ξαναζήσει η χώρα αυτά που ζήσαμε το 2015 ένα ψυχόδραμα του καλοκαιριού», ενώ για το ασφαλιστικό τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ανοίξει διάλογο με τους αγρότες που τους εξοντώνει. «Οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν δίνουν λύσεις στο ασφαλιστικό, αλλά οδηγούν στην ανεργία ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες, επιτείνοντας την ύφεση. Δεν είναι αποδεκτό αυτό το σχέδιο» διαμήνυσε. 

Για την κυρία Γεννηματά «η χώρα χρειάζεται σχέδιο με ιεραρχημένες προτεραιότητες, αναθεώρηση αντιπαραγωγικών όψεων του μνημονίου, τομές στο κράτος, μείωση του χρέους για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους και συμφωνία πολιτικών δυνάμεων». 

Παράλληλα υποστήριξε ότι είναι «απολύτως αναγκαία η ανασύνταξη της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού ριζοσπαστισμού. «Υπάρχουν συζητήσεις ήδη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και θα υπάρξουν συζητήσεις με κινήματα, φορείς και συνδικάτα, ώστε να κατατεθούν προτάσεις. Τα κόμματα θα έχουν αυτονομία σε πρώτη φάση, και το επόμενο βήμα θα συζητηθεί απ’ όλους τους συμμετέχοντες» διευκρίνισε και επανέλαβε ότι η εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος θα γίνει από τη βάση. Η ίδια θα είναι υποψήφια.
Πηγή: Ημερησία

Πολιτική

Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπεί με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών

θάνος πλεύρης

Για φθηνή αντιπολίτευση που δυναμιτίζει την εθνική προσπάθεια για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πλεύρης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα παρακολουθεί πλήρως και συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες προμηθειών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα και πως το υπουργείο Υγείας συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κοινής Προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων από τον Φεβρουάριο του 2021.

Στη συνέχεια εξηγεί πως «οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19, που λόγω του ότι δεν έχουν λάβει εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα και η επάρκειά τους είναι περιορισμένη, θα είναι διαθέσιμες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως πιλοτική διαδικασία, άμεσα και όταν κριθούν ενδεδειγμένες βάσει των διεθνών κανόνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στα 10 μίλια έφτασαν τα τουρκικά πλοία - Χάρτη παρουσίασε ο Δένδιας

Tσίπρας: Φέρνουμε ρύθμιση που διασφαλίζει ότι οι διανομείς θα είναι κανονικοί εργαζόμενοι

Ελπιδοφόρος: Εξηγήσεις για την παρουσία δίπλα σε Ερντογάν - Τατάρ

ESPA BANNER