Κρήτη

Ηράκλειο

Αδικούνται οι κρητικοί παραγωγοί στις λαϊκές αγορές της Αττικής, λέει ο Χ. Μαμουλάκης

Χάρης Μαμουλάκης

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στους κρητικούς παραγωγούς η απόφαση για αποκλεισμό τους από τις λαϊκές αγορές της Αττικής, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πρόκειται για παραγωγούς που διαμένουν μόνιμα στην Αττική και παραλαμβάνουν προϊόντα από την Κρήτη, χωρίς να απαιτείται μετακίνηση προσώπων.

 

«Η απαγόρευση συμμετοχής στις λαϊκές αγορές της Αττικής, των παραγωγών που διαμένουν μόνιμα, οι ίδιοι οι υπάλληλοί τους, στην Αθήνα, είναι ένα άδικο μέτρο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η μετακίνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά μόνο τα προϊόντα τους και όχι τα άτομα. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο ο αρμόδιος Υπουργός να τροποποιήσει την απόφασή του και να μην στερεί από αυτή την ομάδα των παραγωγών, τη δυνατότητα να διανέμουν τα προϊόντα τους στην Αττική».

 

Οι Βουλευτές, οι οποίοι κάνουν αναφορά και στην επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου – Καινοτομίας – Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Παπαδεράκη, με την οποία ζητείται από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να λάβουν σχετική άδεια οι Κρητικοί παραγωγοί, ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με το εάν:

 

Προτίθεται η Κυβέρνηση να επιτρέψει την συμμετοχή με νόμιμο τρόπο των συγκεκριμένων παραγωγών και των προϊόντων τους στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής για το διάστημα που ισχύουν οι τρέχοντες περιορισμοί.

Σκοπεύει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα και σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και από άλλες απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, που λόγω της συγκυρίας είναι αποκλεισμένες.

 

 

 

Κρήτη

Κρητικό γλέντι με τον Κώστα Σαριδάκη, στο Ράδιο Κρήτη (live)

Από τη ζωντανή εκπομπή στο στούντιο του Ράδιο Κρήτη

Το Κρητικό γλέντι στο Ράδιο Κρήτη συνεχίζεται και απόψε με τον γνωστό λυράρη Κώστα Σαριδάκη (Σαριδόκωστας) που θα διασκεδάσει τους ακροατές του σταθμού, παρέα με τους Γιώργο Σαριδάκη και Κώστα Πεταλάκη στο Λαούτο και τον Μανόλη Κριτσωτάκη στο Μπάσο.

Συντονιστείτε με το Ράδιο Κρήτη και δείτε ζωντανά από το στούντιο μέσω του ekriti.gr το μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Αντώνης Γεναράκης:

Δείτε live