Πολιτική

Αδαμοπούλου: Στο ΜέΡΑ 25 δεν τσιμπάμε σε ψευτοδιλήμματα

ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου

  "Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση οδηγείτε σε υποβάθμιση την πολιτική και το Κοινοβούλιο, για να κερδίσετε επικοινωνιακά παράσημα, τη στιγμή που οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα, που θα σαρώσει τα εισοδήματά τους και τις περιουσίες τους", κατηγόρησε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

   Η βουλευτής κατήγγειλε επίσης, ότι προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος για τις πτωχευτικές διατάξεις, έρχεται στη Βουλή «το 2ο νομοσχέδιο του 5ου μνημονίου» που έχει να κάνει με την επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, «ένα νομοσχέδιο επίσης τερατούργημα, καθ υπαγόρευση των τραπεζών».

Πολιτική

Σταϊκούρας: Σκέψεις για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 - 120 δόσεις

Σταϊκούρας

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100- 120 δόσεις, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επαναφορά σχήματος 120 δόσεων, δήλωσε ότι «προφανώς σκέψεις υπάρχουν πολλές σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, τις συζητάμε με τους θεσμούς». Ωστόσο, οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών δεν αναμένονται πριν το τέλος του α’ τριμήνου του 2021, όταν και εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ενώ, ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε τις έως σήμερα πρωτοβουλίες για το «πάγωμα» των χρεών που δημιουργήθηκαν στο πρώτο lockdown και την έναρξη εξόφλησης τον Απρίλιο 2021 σε 12- 24 δόσεις, την αναβίωση ρυθμίσεων που χάθηκαν μέσα στην πανδημία και τη μετάθεση δόσεων ρυθμισμένων οφειλών στο τέλος της περιόδου ρύθμισης.