Πολιτική

Κρήτη

Συζήτησαν για αναπτυξιακά θέματα του Λασιθίου

dragasakis_thrapsaniotis_stefanakis.jpg

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/11/2016 σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου κ. Γιάννη Δραγασάκη, του Βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Λασιθίου και Δήμαρχου  Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη  και των ειδικών συνεργατών του αντιπροέδρου.

Θέματα της συζήτησης ήταν :
Τα αναπτυξιακά  προγράμματα που αφορούν το  Νομό Λασιθίου, όπως το πρόγραμμα Leader, για το οποίο η Αναπτυξιακή Λασιθίου έχει υποβάλλει φάκελο που έχει αξιολογηθεί.
Η δυνατότητα αντικατάστασης και ενεργειακής αξιοποίησης των παραδοσιακών ανεμόμυλων.
Η δυνατότητα αξιοποίησης του   κτηρίου Ξενία με την παραχώρηση του στον Δήμο Οροπεδίου. 
Ο κ. Στεφανάκης έθεσε επίσης το θέμα υποστελέχωσης του Δήμου.
Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της απόδοσης στους ορεινούς Δήμους, μέρος των εισπράξεων από τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης υποστήριξε τα αιτήματα, τονίζοντας   για μια ακόμα φορά το αναπτυξιακό  έλλειμμα  του νομού και επισήμανε ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση. Τόνισε επίσης ότι με την κατασκευή των νέων δικτύων άρδευσης, ύψους 15 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν από τη Κυβέρνηση, δημιουργούνται προϋποθέσεις για  νέες καλλιέργειες, βελτίωση της παραγωγής, καθώς και δυνατότητες καινοτόμων δράσεων στην αγροτική κυρίως παραγωγή.

Ο Αντιπρόεδρος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που τέθηκαν. Επικεντρώθηκε στην  προοπτική αξιοποίησης των ανεμόμυλων  ως εναλλακτική μορφή ενέργειας, πέρα από την συμβολή τους στην τουριστική προβολή  του Οροπεδίου. 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)