Πολιτική

Κρήτη

Ρέθυμνο

Μεγάλη επιτυχία για το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

παμε

Με μεγάλη επιτυχία για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25/2 οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

Παρά την μεγάλη μείωση των αντιπροσώπων (από 82 στους 59) οι ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις αυξήσαν την δύναμή τους και σε ψήφους και σε ποσοστά ενώ οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ) υπέστησαν μεγάλη μείωση. Πλήρωσαν για το γεγονός ότι έχουν καταδικάσει το Εργατικό Κέντρο στην απραξία και ανυποληψία, παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων του νομού και την ασυδοσία της εργοδοσίας στα μεγάλα ξενοδοχεία, στα εργοτάξια και τους άλλους τόπους δουλειάς.

Επί 57 ψηφισάντων (2 δεν ψήφισαν) τα αποτελέσματα είναι:

Το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ πήρε 26 ψήφους, 45,6% και 4 από τις 9 έδρες της διοίκησης, έναντι 20 ψήφων, 25,6% και 2 εδρών στις προηγούμενες εκλογές.
Το ψηφοδέλτιο που στήριξαν ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ πήρε 31 ψήφους, 54,4% και 5 έδρες, έναντι 52 ψήφων, 66,7% και 7 εδρών στις προηγούμενες.

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία Νοεμβρίου: Στα 21 εκατομμύρια οι ζημιές

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Κοντά στα 21 εκατ. ευρώ φθάνει το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που προκάλεσαν ζημιές στην Κρήτη στις 10 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των Εταιριών - μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Σύμφωνα με την έρευνα δηλώθηκαν 293 ζημιές το ύψος των οποίων εκτιμάται συνολικά σε 20,8 εκατ. Από αυτές, 260 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 20,75 εκατ.) και 33 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων.

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κρήτη το Νοέμβριο του 2020 ήταν το τρίτο γεγονός με ζημιές από πλημμύρες που καταγράψαμε εντός του έτους και το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε περιουσίες και οχήματα. Υπενθυμίζω ότι μέσα στο έτος είχαμε καταγράψει αντίστοιχα τις ζημιές από τις κακοκαιρίες «Ιανό» τον Σεπτέμβριο και «Θάλεια» τον Αύγουστο, με την συνολική εκτίμηση αποζημιώσεων και από τα 3 συμβάντα να ανέρχεται σε Euro57,1 εκατ.

Για ακόμη μία φορά γίνεται σαφές πως οι φυσικές καταστροφές είναι πλέον μέσα στη ζωή μας με συνεχώς μεγαλύτερη συχνότητα και σφοδρότητα. Παρόλα αυτά το ασφαλιστικό κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη της περιουσίας των πολιτών παραμένει μεγάλο και αυτό είναι κάτι που οφείλει να απασχολήσει έντονα τη νέα χρονιά τους πολίτες και την Πολιτεία.».

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια!

Εκτός λειτουργίας η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου! - Τι απαντά η Μπορμπουδάκη

Ηράκλειο: Κίνδυνος ανεργίας για 5.000 εργαζόμενους στην εστίαση