Πολιτική

Κρήτη

Λασίθι

Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Γ. Γ. Δημόσιας Τάξης

anagnostakis_at_neapolis

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Δήμαρχο  Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ. Δημήτρη Κουνενάκη και Πανίκο Καρατσή,  και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Νίκο Συλιγάρδο σε θερμό και  φιλικό κλίμα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης  ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης  Θραψανιώτης με τον συνεργάτη του κ.  Μπάρμπα Αναστάσιο. 

Ο κ. Δήμαρχος ανέπτυξε το αίτημα παραμονής του αστυνομικού τμήματος στην Νεάπολη στη βάση της καλλίτερης  αστυνόμευσης της περιοχής  και των αναγκών που απορρέουν από τη λειτουργία του Πρωτοδικείου και των Φυλακών, όπως  αναπτύσσονται  στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το σκεπτικό υποστήριξαν και οι συμμετέχοντες επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων. Ο κ. Αναγνωστάκης από τη μεριά του ανέπτυξε τους λόγους,  βάσει των οποίων προχωρούν σε αναδιάρθρωση της υπηρεσίας,  απόφαση που όπως επεσήμανε είναι υπηρεσιακή  και όχι πολιτική, με στόχο την καλλίτερη προστασία του πολίτη και όχι των "κτηρίων ", όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Με την αποδέσμευση των δυνάμεων θα μπορέσουν να αυξηθούν οι περιπολίες και η άμεση παρουσία της Αστυνομίας.

Από την μεριά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μανόλης  Θραψανιώτης υποστήριξε το αίτημα του Δήμου και υπενθύμισε στον κ. Γενικό την υπόσχεση που είχε δώσει στην συνάντηση που είχαν  πριν λίγο καιρό, για κινητή μονάδα αστυνόμευσης – περιπολίας.

Ο κ. Αναγνωστάκης επαναβεβαίωσε την δέσμευση του. Τέθηκε  επίσης το θέμα της μεταφοράς των ΤΑΕ  στην Νεάπολη, εφόσον συμφωνούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, γεγονός που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως  της ανεξέλεγκτης βόσκησης, της παραβατικότητας, των νέων φυλακών κλπ.
 
Ο κ. Γενικός  επεσήμανε ότι με την αναδιάρθρωση  θα εξοικονομήσουν προσωπικό και με τις προσλήψεις που έγιναν φέτος (περίπου 500), που αν και είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις ανάγκες, με τη σωστή κατανομή θα ενισχύσουν και θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Ηρακλείου

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:55 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ευχαριστήρια - αποχαιρετιστήρια επιστολή του καλλιτεχνικού διευθυντή Δήμου Ηρακλείου κ. Αντωνάκη Γιώργου, λόγω της συνταξιοδότησης του.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Η. - Τροποποίηση της αριθμ. 942/2019 απόφασης Δ.Σ.
2. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. - Τροποποίηση της αριθμ. 943/20219 απόφασης Δ.Σ.
3. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Τροποποίηση της αριθμ. 944/2019 απόφασης Δ.Σ.
4. Συζήτηση για το θέμα της ενδεχόμενης πώλησης του Ενετικού Λιμανιού Ηρακλείου.
5. Εξέταση της αρ. πρωτ. 15.663/22-02-2021 αιτήσεως του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αναφορικά με την ανακήρυξη του έτους 2021 ως ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
6. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 βάσει 4 αιτημάτων υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 173/2021 Οικονομικής Επιτροπής).
7. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 για Π.Ο.Ε. της υπηρεσίας άρδευσης (απόφαση 174/2021 Οικονομικής Επιτροπής).

8. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (απόφαση 175/2021 Οικονομικής Επιτροπής).
9. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 σύμφωνα με τα αιτήματα (9) Τμημάτων του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 176/2021 Οικονομικής Επιτροπής).
10. Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΑΚΟΜΜ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.
11. Χορήγηση έγκρισης άδειας εκσκαφής στην εταιρεία τηλεπικοινωνίων WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ στα πλαίσια του έργου  Επέκταση
δικτύου οπτικών ινών WIND NGA στο Δήμο Ηρακλείου
12. Καθορισμός δόσεων για την καταβολή οφειλών λόγω ρυμοτομίας και λόγω προσκύρωσης προς τον Δήμο Ηρακλείου.
13. Εισήγηση περί μη πρόθεσης του Δήμου Ηρακλείου να προβεί άμεσα στην εφαρμογή του ισχύοντος σχεδίου πόλης σε ρυμοτομούμενο κτίριο του οικοδομικού τετραγώνου (Ο.Τ.)33 και στην καταβολή της αναλογούσας αποζημίωσης προς τον φερόμενο ιδιοκτήτη (απόφαση 5/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
14. Εισήγηση περί μη πρόθεσης του Δήμου Ηρακλείου να προβεί άμεσα στην εφαρμογή του ισχύοντος σχεδίου πόλης σε ρυμοτομούμενο κτίριο επί της οδού Πεδιάδος αρ. 36 και στην καταβολή της αναλογούσας αποζημίωσης (απόφαση 6/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
15. Έγκριση κανονισμού περιοδικής λειτουργίας πεζόδρομου ενός τμήματος της οδού Δελημάρκου και της οδού Γαλάτειας Καζαντζάκη που γειτνιάζουν με το Μποδοσάκειο Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Τριάδα (απόφαση 8/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
16. Αντικατάσταση θέσεων στάθμευσης μονίμων κατοίκων στις ζώνες Β και Γ της Παλιάς Πόλης (τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 17/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου) – (απόφαση 14/2021 Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
17. Αίτημα για έγκριση κατανομής της χρηματοδότησης από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προς τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) για το έτος 2021.

18. Παράταση μέτρου θέσπισης ειδικού τιμολογίου ύδρευσης, για καταναλωτές σε κατάσταση ενδείας (απόφαση 45/2021 Δ.Ε.Υ.Α.Η.) .
19. Διαγραφή μισθωμάτων αίθουσας τελετών στο Νέο Κοιμητήριο στον Άγιο Ιωάννη (κ. Χριστοδουλάκη Κωνσταντίνο) που έχει αποχωρήσει.
20. Έγκριση απομάκρυνσης δέντρου.