Πολιτική

Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση Συντυχάκη για το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

συντυχακης βουλη.jpg

Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς το ΚΕΘΕΑ και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Επισήμανε ότι η καπιταλιστική κρίση διογκώνει το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης φέρνοντας μεγαλύτερη χρήση ναρκωτικών, αλλά την ίδια ώρα «αφυδατώνει» τα προγράμματα απεξάρτησης μέσα από τη μείωση πόρων και προσωπικού.

Όπως είπε, η κρατική επιχορήγηση προς το ΚΕΘΕΑ έχει μειωθεί κατά 25% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ για μια δεκαετία δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη, με αποτέλεσμα οι μονάδες του να έχουν «χτυπήσει κόκκινο».Το 2013 είχε 480 εργαζόμενους και το 2014 467 εργαζόμενους για να καλύψουν 100 μονάδες πανελλαδικά σε 23 πόλεις και σε 18 φυλακές.

Επίσης, αναφέρθηκε στα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα που διαθέτει το ΚΕΘΕΑ, τα οποία σταμάτησαν τη λειτουργία τους για έξι μήνες εξαιτίας της λήξης των οκτάμηνων συμβάσεων των εργαζομένων. Πρόσφατα η κυβέρνηση ανανέωσε αυτές τις συμβάσεις για ένα οκτάμηνο, αλλά αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα θα επανέλθει αφού πρόκειται για προσλήψεις ορισμένου χρόνου.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δεν δεσμεύτηκε επί της ουσίας για κανένα από τα αιτήματα του ΚΚΕ και περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα γίνουν 35 προσλήψεις το Μάρτη.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε στην δευτερολογία του ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης «ως κοινωνικό πρόβλημα που οι αιτίες του βρίσκονται στην ίδια τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, ειδικά σε συνθήκες κρίσης».

Σχολιάζοντας τις 35 προσλήψεις που ανακοίνωσε ο υπουργός, σημείωσε ότι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες εφόσον πολλαπλασιάζονται οι χρήστες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έθεσε το θέμα της επανένταξης των απεξαρτημένων, αναφέροντας το παράδειγμα δήμων που έχουν κάνει ευεργετική χρήση του νόμου, ο οποίος τους επιτρέπει να προσλαμβάνουν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τέσσερα χρόνια άτομα με αναπηρία και πρώην χρήστες. Ωστόσο, ο νόμος μετά την παρέλευση των τεσσάρων χρόνων επιτρέπει τη συνέχιση της απασχόλησης μόνο για τους ανάπηρους και όχι για τους απεξαρτημένους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Δήμου Πετρούπολης όπου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε απόφαση διοικητικού συμβουλίου δημοτικής επιχείρησης για αυτό το λόγο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα τρία κινητά... δεν ήταν δικά του

κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή.

Του έγινε έλεγχος κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν την κατοχή του και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ένα από τα κινητά το είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από μία γυναίκα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας - κορωνοϊός: Εκτιμούμε ότι στα μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η αγορά

Παγόβουνο στο μέγεθος του Παρισιού αποσπάστηκε από την Ανταρκτική

Κρήτη - κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" το μισό νησί - Όλα τα μέτρα