Πολιτική

Ηράκλειο

O Νίκος Ηγουμενίδης για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου

image1.jpg

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε σήμερα στη Σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα την «Αναβάθμιση του Αερολιμένα, Νίκος Καζαντζάκης».  

Κατά τη παρέμβαση του στη σύσκεψη (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία) ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση που πρόσφατα κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, δίνοντας έμφαση στον προγραμματισμό, τους διαγωνισμούς που ήδη έχουν γίνει για την αποκατάσταση τοπικών φθορών, στην ανατολική επέκταση του αεροσταθμού, στη βόρεια επέκταση και την αναδιαρρύθμιση των αιθουσών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη παραχώρηση εκτάσεων για τις οποίες έχει συμφωνήσει ήδη το Υπουργείο Άμυνας αλλά και στην εξέταση όλων των δυνατών ενεργειών για τη διάθεση του 2% των εσόδων του αεροδρομίου στις ανάγκες του ίδιου του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι σήμερα επιτρέπονται κυρίως οι κεντρικοί διαγωνισμοί, αφού οι τοπικοί διαγωνισμοί γίνονται μόνο για έκτακτες ανάγκες.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι το αεροδρόμιο δεν θα αφεθεί στη τύχη του και μετέφερε την εκπεφρασμένη και σταθερή βούληση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθούν όλα τα αναγκαία και σε εξέλιξη έργα του σημερινού Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» για όσο διάστημα διαρκέσει ο διαγωνισμός και τα έργα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου- μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος»- σε επιβατική κίνηση αεροδρομίου της χώρας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα