Πολιτική

Ηράκλειο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για την μνήμη των 62 Μαρτύρων

Αυγενάκης

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή το Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των 62 Μαρτύρων:

«Την 1η Ιουνίου 1942, 62 ήρωες συμπολίτες μας εκτελέστηκαν. Η θυσία των ηρώων που τιμούμε σήμερα συγκίνησε και εξακολουθεί να συγκινεί όλους τους Έλληνες πατριώτες.
Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός και η αυτοθυσία των συμπατριωτών μας αποτελεί υπόδειγμα παραδειγματισμού, θαυμασμού και αγωνιστικότητας. Τιμούμε τη θυσία και τη μνήμη τους. 
Την ίδια στιγμή, όλες αυτές οι πικρές μνήμες που μας κληροδότησαν οι συγκρούσεις του παρελθόντος, πρέπει να χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για ειρήνη, αλληλεγγύη, συνεργασία και ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Γ. Μακράκης: Η Κυβέρνηση κάνει οικονομία στα self test

self test covid

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Δ. Θεοτοκόπουλος" Γιώργος Μακράκης, για την απόφασή της να μειώσει τα self test στα σχολεία, από 2 σε 1.

Ζητώντας απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας ο κ. Μακράκης υπογραμμίζει ότι έκλεισαν πάνω από 500 τμήματα σχολείων μέσα σε λίγες μέρες.

Η δήλωση του Γιώργου Μακράκη:

"Η Κυβέρνηση κάνει "οικονομία" στα self tests και τα περικόπτει από τα σχολεία...

"Σε διάστημα, μόλις, έξι ημερών έκλεισαν πάνω από 500 τμήματα σχολικών μονάδων ή σχολεία, γεγονός που επιβεβαιώνει τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τη συνεχιζόμενη έλλειψη πολιτικής βούλησης, όσον αφορά την υγειονομική θωράκιση των Δημόσιων Σχολείων, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Το ερώτημα που τίθεται στη συγκεκριμένη χρονική φάση και οφείλουν να απαντήσουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας είναι γιατί κόπηκε το 2ο δωρεάν υποχρεωτικό self test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με σκοπό την πρόληψη και τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού ;

Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση τη διεξαγωγή δύο self tests εβδομαδιαίως. Άλλαξαν άποψη οι ειδικοί επιστήμονες ή η Κυβέρνηση δεν διασφάλισε τον απαραίτητο αριθμό self tests για εκπαιδευτικούς και μαθητές;

Πάντως, ήδη, η επιστημονική κοινότητα εκφράζει έντονα τη διαφωνία της με την απόφαση της Κυβέρνησης και μιλά για ρίσκο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε ξεκινά η κατασκευή του ΒΟΑΚ - Μισός δρόμος μέχρι Σητεία

Το Ηράκλειο τιμά τη Μάχη της Κρήτης - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κρήτη: 14χρονη έπεσε από μεγάλο ύψος