Πολιτική

Κόσμος

Economist: Ο Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα

economist-τσιπρας

"Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα", σχολιάζει το περιοδικό Εconomist αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και το χρέος της Ελλάδας.

Ο Economist  παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό να παίζει πόκερ με έναν άλλο άντρα που εκπροσωπεί την Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γυμνός κι έχει ποντάρει ακόμη και τα ρούχα του, κρατώντας μόλις ένα φύλλο. Ο αντίπαλος του έχει καρέ του Άσσου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να σκέφτεται ότι ο αντίπαλος του θα πάει σύντομα πάσο...

Πίσω από το τραπέζι, μία γυναίκα κι ένας άντρας συνομιλούν. "Πότε να περιμένουμε αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την Ευρώπη για το χρέος;", ρωτάει η γυναίκα. "Σύντομα", απαντάει ο άντρας.

 

economist-τσιπρας

economist-τσιπρας, by chara

Πολιτική

Μητσοτάκης-Ελπιδοφόρος: Συνάντηση μετά τις εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Μητσοτάκης Ελπιδοφόρος

Με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, με κυβερνητική πηγή να επισημαίνει ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση του κ. Ελπιδοφόρου με την οποία εκφράζει τη λύπη του για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», όπου παρέστη και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου, συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

Ηράκλειο: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ηλικιωμένου

 

ESPA BANNER