Περίεργα - Παράξενα

Πως ακούγονται τα ελληνικά στους ξένους (βίντεο)

ελληνικα

Σε ένα μοναδικό συμπέρασμα κατέληξαν οι διαχειριστές του διαδικτυακού καναλιού «Heritage Inmoshum» μετά από ... "γκάλοπ" σε Καναδούς φοιτητές. Ποιο είναι αυτό; Τα Ελληνικά μοιάζουν με τα Πορτογαλικά. 

Κι όμως, η πλειοψηφία των φοιτητών αυτό απάντησε αφού άκουσαν ένα απόσπασμα από ελληνική τηλεοπτική εκπομπή και κλήθηκαν να ... μαντέψουν τη γλώσσα.

Σχεδόν όλοι απάντησαν πως η γλώσσα που άκουγαν τους έμοιαζε περισσότερο για Ισπανικά και Πορτογαλικά.

Το πιο αστείο της υπόθεσης ήταν όταν τους ζητήθηκε να αναπαράγουν μερικές λέξεις από όσα άκουγαν. Όλοι όσοι προσπάθησαν απέτυχαν παταγωδώς...

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Περίεργα - Παράξενα

Απίστευτο: Γεννήθηκε μωρό με 12 δόντια (βίντεο)

βρέφος-μωρό-μαιευτήριο

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν γεννηθεί μωρά έχοντας ένα ή δύο δοντάκια.

Όμως αυτή η περίπτωση είναι σπάνια και συγκεκριμένα συμβαίνει μία φορά στις 100.000 γεννήσεις!

Ο μαιευτήρας και γυναικολόγος Δημοσθένης Ιωάννου που έφερε στον κόσμο το μωρό, μιλώντας γι’αυτό στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε ότι δεν είναι καθόλου σύνηθες να γεννιούνται τα μωρά με δόντια, πόσο μάλιστα με 12.

«Πρόκειται για 1 στις 100.000 γεννήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε, ότι το φυσιολογικό είναι ένα μωρό να εμφανίζει τα πρώτα του δοντάκια μετά τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του.

 

 

 

Μάλιστα, οι παιδοδοντίατροι που εξέτασαν το μωρό συνειδητοποίησαν πως μερικά από αυτά τα δόντια ήταν νεογιλά και άλλα μόνιμα. Και καθώς μερικά από αυτά κουνιόντουσαν, χρειάστηκε να τα αφαιρέσουν.

Το μωράκι κατά τ’ άλλα είναι απόλυτα υγιές και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Όσο για το αν το φαινόμενο είναι κληρονομικό ο γιατρός είπε: "Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάμε περίπου πίσω τέσσερις με πέντε γενιές. Γιατί απ' ό,τι μάθαμε ο πατέρας του μωρού είχε γεννηθεί με δόντια πριν από αρκετά χρόνια, και από το ιστορικό που πήραμε μετά μας είπε ότι και ο πατέρας του είχε γεννηθεί με δόντια, το ίδιο και ο παππούς, η προγιαγιά και ο προ-προπάππους. Οι περισσότεροι από την οικογένεια είχαν γεννηθεί με δόντια" τόνισε ο μαιευτήρας και γυναικολόγος.

 Πρόκειται, λοιπόν, για ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεννήθηκε υγιές κουταβάκι με έξι πόδια και δύο ουρές

 Δίδυμες αδελφές έμειναν έγκυες ταυτόχρονα και γέννησαν την ίδια μέρα αγοράκια

Έρευνα: Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια έχουν έναν κοινό πρόγονο (βίντεο)