Περίεργα - Παράξενα

Uber: Βάζει κάμερες στα αυτοκίνητα και προκαλεί διαμαρτυρίες για προσωπικά δεδομένα

uber.jpg

Η Uber Technologies Inc. προσθέτει εγγραφή βίντεο και ήχου για περισσότερα ταξίδια. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να καταστήσει πιο ασφαλή τη συγκεκριμένη εφαρμογή και να συμβάλει στην επίλυση τυχόν διαφορών. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή έχει προκαλέσει φιλονικίες με επίκεντρο την ανάγκη διασφάλισης της ιδιωτικότητας, σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες που συλλέγει από τους πελάτες της, η μεγάλη αυτή εταιρεία.

Η Uber άρχισε να διαθέτει στους οδηγούς την επιλογή να εγκαταστήσουν κάμερες στο ταμπλό του αυτοκινήτου και από τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Βραζιλία και το Μεξικό, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους οδηγούς να εγγράψουν και αρχεία ήχου μέσα στο αυτοκίνητο. Και οι δυο πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος της πολιτικής της Uber να βελτιώσει την ασφάλεια και την προστασία των οδηγών, μετά από αναφορές για επιθέσεις, κυρίως σεξουαλικές, άλλες σωματικές επιθέσεις και ληστείες.

Η αυξημένη παρακολούθηση των δρομολογίων που κάνουν τα οχήματα της Uber συμπίπτει με την άνοδο των ερευνών που διεξάγουν αμερικανικές και καναδικές ρυθμιστικές Αρχές, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες που σχετίζονται με την εφαρμογή των νόμων, σχετικά με τη συνήθεια κάποιων εταιρειών να κοινοποιούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν από τους πελάτες τους. Ο αριθμός των σχετικών αιτημάτων για έρευνα προς την εταιρεία από τις κρατικές και ομοσπονδιακές Αρχές στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε 3.825 το 2018, ή αλλιώς κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας που δημοσίευσε την περυσινή χρονιά η Uber.

«Τίποτα από αυτά δεν είναι απλό ή εύκολο, ωστόσο θα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε, να δοκιμάζουμε και να μαθαίνουμε με ποιους τρόπους θα βελτιώσουμε την ασφάλεια στην πλατφόρμα μας, σεβόμενοι το ιδιωτικό απόρρητο» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσχάχι σε ένα tweet που έκανε την Πέμπτη, ως απάντηση σε ένα δημοσίευμα που παρουσίαζε το νέο πρόγραμμα εγκατάστασης καμερών. Οι New York Times και το πρακτορείο Reuters είχαν αναφέρει τις προηγούμενες μέρες και το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν συστήματα ηχογράφησης στα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η Uber δεν έχει επεκτείνει πέρα από το πιλοτικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει τον Ιούλιο, την εγγραφή βίντεο, σε συνεργασία με την εταιρεία Nauto Inc. Η ιστοσελίδα της τελευταίας παραθέτει τις πόλεις τις οποίες περιλαμβάνει το πιλοτικό πρόγραμμα. Το Νάσβιλ, το Φορτ Μάιερς, την Τάμπα αλλά και τις Σαν Αντόνιο, Μαϊάμι, Ορλάντο, Όστιν και Τζάκσονβιλ.

Περίεργα - Παράξενα

Γιατρός αγανάκτησε με τους πελάτες που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό και έβγαλε ανακοίνωση

κορωνοϊός ανακοίνωση

Επειδή στην Ελλάδα, δεν ζήσαμε σκηνές όπως αυτές της γειτονικής Ιταλίας και της Ισπανίας που τώρα βιώνουν οι ΗΠΑ και η Βραζιλία, δεν είναι λίγοι που αμφισβητούν την ύπαρξή του.

Το κακό  δεν είναι μόνο ότι έχουν τέτοιες απόψεις, αλλά και ότι ρωτάνε γιατρούς για αυτό.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τους προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό.

Σε τέτοιο βαθμό που ένας γιατρός στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το thesstoday.gr, αναγκάστηκε να βγάλει και σχετική ανακοίνωση...

Έξω από το γραφείο του λοιπόν έβαλε ένα χαρτί το οποίο έγραφε:

«Κατόπιν συστάσεων από το Υπουργείο Υγείας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σας ενημερώνουμε πως και για την δική σας ασφάλεια, το ιατρείο θα γίνεται:
1. Μόνο με μάσκα.

2 Μόνο με ραντεβού.

3. Χωρίς συνοδούς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την συνεργασία σας».

Επειδή όμως οι ερωτήσεις σχετικά με το αν όντως υπάρχει κορονοϊός, γίνονταν όλο και πιο συχνές, αναγκάστηκε να προσθέσει και έναν 4ο, ο οποίος ανέφερε: «Μην ξαναρωτήσετε τον γιατρό αν υπάρχει κορονοϊός».