Τα αρσενικά θεωρούνται τα μακρόστενα και τα στρογγυλά είναι τα θηλυκά.
Αυτά, λοιπόν, τα τελευταία θεωρείται ότι είναι και τα πιο νόστιμα και γλυκά. Εκτός, τώρα, από το χαρακτηριστικό χτύπημα για να ακούσουμε αν ένα καρπούζι είναι κούφιο για να καταλάβουμε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο αρκεί να δούμε αν οι σκούρες πράσινες γραμμές απέχουν μεταξύ τους δύο δάχτυλα.
Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.
Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
Διαβάστε επίσης:
Τσεχία: Διαρρήκτης μπαίνει στα σπίτια και παρακολουθεί τους ενοίκους να κοιμούνται
Ξενοδοχείο πολυτελείας, η πιο παλιά φυλακή στην Ιαπωνία
Έγινε και αυτό! Γυναίκα χώρισε… τον Πύργο του Άιφελ για να «τα φτιάξει» με έναν φράχτη