Περίεργα - Παράξενα

Τι βλέπετε στην φωτογραφία; - Η οπτική ψευδαίσθηση που θα σας αφήσει άφωνους

Χιονισμένο δάσος

Μια οπτική ψευδαίσθηση έχει μπερδέψει πολλούς χρήστες των social media, καθώς προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που απεικονίζεται πραγματικά στην εικόνα.

Λέμε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά σε αυτήν την εικόνα τι μπορείτε να δείτε; Τον σκύλο ή τον άνθρωπο;

Η εικόνα υποτίθεται ότι δείχνει έναν άνδρα με σακίδιο στη πλάτη που περπατά μέσα στο χιονισμένο δάσος. Μερικοί, όμως, βλέπουν ξεκάθαρα έναν μαλλιαρό μαύρο σκυλί που τρέχει.

Ένας χρήστης του Twitter μοιράστηκε την εικόνα στο διαδίκτυο, γράφοντας: "Είδα έναν άντρα να τρέχει στο δάσος. Μέχρι που κοίταξα ξανά. Το βλέπεις;"

 

 

Κάποιος σχολίασε στη δημοσίευση: "Η εικόνα μπερδεύει το κεφάλι μου. Μόλις δείτε το σκυλί δεν μπορείτε να το δείτε. Πρώτη ματιά, μόνο ο άντρας."

Ένας άλλος έγραψε: "Αγαπάω τα σκυλία, θα βλέπω πάντα τον σκύλο πρώτα και πραγματικά θέλω να βλέπω μόνο τον σκύλο. Βλέπω τον άντρα, αλλά είναι δύσκολο για μένα."

Ευτυχώς, κάποιος αποκάλυψε το τέχνασμα για να εντοπιστεί ο άνδρας μέσα στο χιονισμένο δάσος: «Μου πήρε τόσο πολύ. Έπρεπε να συνειδητοποιήσω ότι το "κεφάλι του άνδρα" ήταν στην πραγματικότητα η ουρά του σκύλου, πριν ο κουρασμένος μου εγκέφαλος δει το σκυλί και όχι ένα σακίδιο κεφαλής σκύλου».

Υποτίθεται πως, τα μάτια σας επικεντρώνονται πρώτα στην εικόνα που επηρεάζεται από την τρέχουσα ψυχολογική σας κατάσταση, είτε βλέπετε έναν σκύλο να πλησιάζει είτε έναν άνθρωπο να δραπετεύει.

Ορισμένοι θεατές άρχισαν να βλέπουν ακόμη περισσότερα σκυλιά που βρίσκονται στα κλαδιά, όπως ένα χαμογελαστό retriever και ένα τεριέ. Άλλοι "ανακάλυψαν" ανατριχιαστικά πρόσωπα που κρύβονται στο παρασκήνιο της εικόνας

Φυσικά, εάν είστε λάτρεις των σκυλιών, ίσως μπορεί να σας ενδιαφέρει να εντοπίσετε μόνο τον αφράτο σκύλο.

Μια γυναίκα ομολόγησε: "Βλέπω μόνο το σκυλί ... Και κοιτάω την εικόνα για αρκετά λεπτά. Υποθέτω ότι έχω ζήσει μόνη μου με τα σκυλιά μου για πολύ καιρό."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά όλοι κόβουμε λάθος το ψωμί

Τι βλέπετε; Η απάντησή σας θα μπορούσε να αποκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα σας

 

.

Περίεργα - Παράξενα

Καλιφόρνια: Ποδοσφαιρόψαρο» που ζει στο βάθος του ωκεανού ξεβράστηκε σε ακτή

ποδοσφαιροψαρο

Ένα ασυνήθιστο ψάρι με δόντια κοφτερά σαν γυαλί και σωματοδομή που θυμίζει μπάλα ποδοσφαίρου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ακτή της Καλιφόρνια.

Το ψάρι μαύρου χρώματος με το τεράστιο στόμα βρέθηκε στην παραλία του προστατευόμενου θαλάσσιου πάρκου Crystal Cove στη Laguna Beach.

Το πάρκο ανέβασε στα κοινωνικά μέσα φωτογραφίες του περίεργου όντος το οποίο αργότερα αναγνωρίστηκε ως το Pacific Football Fish ή Ποδοσφαιρόψαρο του Ειρηνικού.

«Το να βλέπεις ένα τέτοιο λοφιοψάρο άθικτο είναι πολύ σπάνιο και είναι άγνωστο πώς και γιατί κατέληξε στα ανοικτά», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook.

Πρόκειται για ένα από τα πάνω από 200 είδη αγγελόψαρων παγκοσμίως και συνήθως εντοπίζεται στα μεγάλα βάθη του ωκεανού.

Τα δόντια του είναι αιχμηρά και μυτερά σαν θραύσματα από γυαλί και το μεγάλο στόμα του είναι ικανό να γλύφει και να καταπίνει θήραμα ίδιο με το μέγεθός του.

Λόγω του μεγέθους του ψαριού που εντοπίστηκε καθώς και του προεξέχοντος μίσχου στην κορυφή του κεφαλιού, πιστεύεται πως πρόκειται για θηλυκό.

Το νεκρό ψάρι βρίσκεται στο Κέντρο Ψαριού και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια προκειμένου να εξεταστεί για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

«Το να βλέπεις αυτό το παράξενο και συναρπαστικό ψάρι αποτελεί απόδειξη της ποικιλομορφίας της θαλάσσιας ζωής που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του νερού...», αναφέρει η δημοσίευση του κρατικού πάρκου Crystal Cove. «... και καθώς οι επιστήμονες συνεχίζουν να μαθαίνουν περισσότερα για αυτά τα πλάσματα βαθέων υδάτων, είναι σημαντικό να σκεφτούμε πόσο πρέπει να μάθουμε από τον υπέροχο ωκεανό μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)

Κουρέας στο Πακιστάν κουρεύει μαλλιά με φλόγιστρο και μπαλτά (βίντεο)

Ρεκόρ Γκίνες για συλλογή 20.000 παιχνιδιών από fast food (φώτο)