Skip to main content
ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τεχνητή νοημοσύνη: Δημιούργησε ψεύτικη φωτογραφία στο νοσοκομείο για να αποφύγει αγγαρεία

Image
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
 clock 12:42 | 26/06/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Μία δημιουργός περιεχομένου στο TikTok, η Madeline Salazar, ανέβασε ένα video για να επιδείξει πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) του Photoshop για να γλιτώσει από κάθε είδους κατάσταση που δε θέλει να εμπλακεί. Το video έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας 10.4 εκατομμύρια views.

Όταν λοιπόν μία φίλη της ζήτησε τη βοήθειά της για να μετακομίσει, η Salazar άδραξε την ευκαιρία και έβγαλε μία απλή selfie από τον καναπέ της, ανοίγοντας έπειτα το Photoshop. Επέλεξε το εργαλείο lasso για να ξεχωρίσει τον εαυτό της από το background και έπειτα επέλεξε το εργαλείο generative AI fill για να μετατρέψει το σπίτι της και τον καναπέ σε κρεβάτι και περιβάλλον νοσοκομείου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ντύσει τεχνητά τον εαυτό της με ρόμπα νοσοκομείου και να κάνει τα μαλλιά της να μοιάζουν απεριποίητα.

Για να γίνει ακόμα πιο πειστική η φωτογραφία, τοποθέτησε και ένα βραχιόλι ασθενή στον καρπό της, ενώ πρόσθεσε και μία χαμογελαστή γυναίκα δίπλα της την οποία έντυσε με ρούχα νοσοκόμας, τοποθετώντας ακόμα και στηθοσκόπιο στο λαιμό της.

@immadsal Replying to @Xavier Jacob Morris about to photoshop my way out of any and every plan #generativeai #adobephotoshop #adobeai #photoshopai #ai #aiprank ♬ Feral Anthems pt 4 - DJ L BEATS

Έτσι, απάντησε στο μήνυμα της φίλης της που τη ρωτούσε “θα έρθεις να με βοηθήσεις με την μετακόμιση, έτσι;” με ένα απλό “όχι” συνοδευόμενο από την ψεύτικη φωτογραφία.

Πολλοί χρήστες εξεπλάγησαν από το video, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία επεξεργάστηκε τη φωτογραφία και το πόσο πειστικό ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Αρκετοί, εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους, παραδεχόμενοι πως δε θα πιστέψουν τίποτα από αυτά που βλέπουν στο μέλλον.

''Όλα είναι ένα ψέμα. Δεν έχω λόγο να εμπιστευτώ κανέναν ξανά.''

Αν μη τι άλλο, το video της Salazar μάς υπενθυμίζει τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και τις πιθανές επιπλοκές στην αυθεντικότητα των εικόνων που βλέπουμε στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταϊβάν: Το κτήριο που μοιάζει να χορεύει (βίντεο)

Suodiu: Οι… τηγανητές πέτρες που βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο (βίντεο)

Υποβρύχιο Titan: Σοκ με βίντεο από δοκιμές ενδόρρηξης που κατέστη η αιτία της καταστροφής του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis