Περίεργα - Παράξενα

Παππούδες στο χωριό «κρατάνε τις... αποστάσεις» και γίνονται viral!

παππούδες χωριό

Στην εποχή του κορονοϊού οι παλιές συνήθειες αλλάζουν. Οι στενές επαφές δεν συνιστώνται και ως εκ τούτου το social distancing επιβάλλεται προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του επικίνδυνου ιού που έχει εξαπλωθεί απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη.

Κι αν το social distancing είναι κάτι σαν... κινέζικα για τους παππούδες και τις γιαγιάδες στην ελληνική περιφέρεια, το «κρατάμε τις αποστάσεις» φαίνεται ότι τηρείται πλέον ευλαβικά, αφού οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν αντιληφθεί ότι ο κορονοϊός αποτελεί έναν υπαρκτό και άκρως επικίνδυνο εχθρό.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να αποτρέψει τους παππούδες και τις γιαγιάδες απ' το... κουβεντολόι. Κι αν μη τι άλλο, μια παρέα παππούδων από την Αγναντιά της Καλαμπάκας έγινε viral καθώς βρήκε τον ιδανικό τρόπο και για να τηρεί τις αποστάσεις αλλά και για να μην χάσει την επικοινωνία και την κουβεντούλα. Στην κεντρική πλατεία του χωριού, εφτά παππούδες έστησαν τις καρέκλες τους κυκλικά σε απόσταση 1,5-2 μέτρων μεταξύ τους και απόλαυσαν τον καφέ και τη συζήτησή τους...

 

 

Κάποιοι στα social media τους παρομοίασαν με τους «ιππότες της στρογγυλής τραπέζης», άλλοι έκαναν λόγο για «τηλεδιάσκεψη αλά χωριό», κι άλλοι ότι αποτελούν τον ορισμό της «εκκλησίας του δήμου». Οπως και να τους πεις σίγουρα διδάσκουν social distancing και μπράβο τους... 

 

 

Περίεργα - Παράξενα

Ερασιτέχνες ψαράδες έβγαλαν ψαριά... 5.000 ετών (βίντεο)

 ψαριά...5.000 ετών

Απίστευτο και όμως αληθινό! 

Δύο αδέρφια στο Monmouthshire της Ουαλίας, βγήκαν για ψάρεμα όμως το... μενού είχε κάτι διαφορετικό. Ανάμεσα στη λάσπη και στο νερό, βρήκαν μισοθαμμένο ένα μεγάλο κέρατο, μόνο που δεν πρόκειται για κάτι απλό.

Το κέρατο άνηκε σε έναν Ούρο, γνωστό και με την ονομασία Βους ο αρχέγονος, άγριος βους και άουροχς. Πρόκειται για ένα ένα εξαφανισμένο είδος άγριων βοοειδών, το οποίο είναι πρόγονος των σημερινών βοοειδών και το συγκεκριμένο κέρατο αποδείχθηκε πως είναι ηλικίας 5.000 ετών!

Δείτε το παρακάτω βίντεο...