Περίεργα - Παράξενα

Πακιστάν: Αστυνομικοί με πατίνια στο κυνήγι του εγκλήματος (βίντεο)

Πακιστάν - Αστυνομία με πατίνια

Ειδική αστυνομική ομάδα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο λιμάνι στο Καράτσι συνέστησαν οι πακιστανικές Αρχές.

Η ιδιαιτερότητα της μονάδας έγκειται στο ότι οι αστυνομικοί φορούν…πατίνια.

Η πόλη είναι πυκνοκατοικημένη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα αστυνομικά οχήματα να μην μπορούν να μπουν σε στενούς δρόμους.

 

 

Οι αστυνομικοί με τα πατίνια είναι ευρέως διαδομένη μέθοδος στην Ευρώπη, ενώ στο Πακιστάν οι ένστολοι αυτοί έχουν ήδη δουλέψει στο πρωτάθλημα κρίκετ, το εθνικό άθλημα της χώρας.

Μετά από ένα μήνα εκπαίδευσης, η νέα ομάδα θα «ξεχυθεί» στους στενούς  δρόμους της πόλης, τους πεζόδρομους, τα σημεία με πολύ κόσμο και τα εμπορικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιώργος Παυλάκης - κορωνοϊός: Χρειαζόμαστε ένα τίμιο, σκληρό lockdown για δύο εβδομάδες

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο που πρώην Πρύτανη Δημήτρη Μαρκή

«Μάρτης»: Φτιάχνουμε μαρτάκια με την τεχνική του macrame (βίντεο)

 

 

 

 

Περίεργα - Παράξενα

Σε ποιον πλανήτη του ηλιακού συστήματος βρέχει ...διαμάντια;

πλανητης διαμάντια

Η βροχή ή ο υετός αν θέλετε, είναι πολύ πιο κοινή στο Ηλιακό σύστημα από αυτό που μάλλον περιμένατε. Προφανώς και δε βρέχει νερό όπως στη Γη, το υλικό όμως που πέφτει από τους ουρανούς ποικίλει ανάλογα τον πλανήτη. Μελέτες έχουν δείξει πως στον Άρη βρέχει διοξείδιο του άνθρακα, στον Τιτάνα βρέχει μεθάνιο, στην Αφροδίτη βρέχει θειικό οξύ, ενώ στον Ποσειδώνα βρέχει διαμάντια!

Τώρα, ερευνητές του Harvard βρήκαν μία ομοιότητα για όλα τα υγρά στοιχεία που αποτελούν τη βροχή στο Ηλιακό σύστημα. Όλες οι σταγόνες, ανεξαρτήτως του υλικού, έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.

Γιατί να χρειάζεται να είναι όμως τόσο ίδιες στο μέγεθος ενώ βρίσκονται σε τόσο διαφορετικούς πλανήτες θα αναρωτηθεί κανείς. Τα μοντέλα των ερευνητών έδειξαν πως οι σταγόνες με ακτίνα μικρότερη από αυτή του 1/10 του χιλιοστού εξατμίζονται πριν να φτάσουν στο έδαφος, ενώ αυτές με ακτίνα μεγαλύτερη από μερικά χιλιοστά, διαχωρίζονται σε δύο σταγόνες για να φτάσουν πιο κοντά στο μέσο όρο.

Οι σταγόνες του Δία και του Κρόνου έχουν παρόμοιο σχήμα και μέγεθος με τις σταγόνες της Γης, ενώ οι μεγαλύτερες σταγόνες στον Τιτάνα είναι απλά διπλάσιες της Γης. Δεν είναι ξεκάθαρο από που προκύπτει αυτή η ομοιομορφία, η ομάδα όμως υποψιάζεται πως συνδέεται με την πυκνότητα και την επιφανειακή τάση των υλικών.

Η κατανόηση του σχηματισμού των σταγόνων βροχής σε άλλους πλανήτες θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν τις ατμόσφαιρες εξωπλανητών, ειδικά τώρα που αυξάνονται τα εργαλεία παρατήρησής τους. Μπορεί να περάσει καιρός μέχρι κάποιος άνθρωπος να δει τη βροχή ενός άλλου κόσμου ο ίδιος, είναι παρήγορη όμως η σκέψη πως η μορφή της δε διαφέρει πολύ από τη βροχή της Γης.

Πηγή: Unboxholics.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειρόγραφο Βόινιτς: Το μυστήριο βιβλίο των 5 αιώνων που δεν μπορεί να διαβάσει κανείς

Ικαρία: Γυναίκα 117 ετών, έβγαλε νέα μαλλιά και 7 δόντια!