Περίεργα - Παράξενα

Νοσηλεύτρια παίζει βιολί σε ασθενείς κορωνοϊού και συγκινεί

νοσηλεύτρια Χιλή

Συγκινεί η νοσηλεύτρια που παίζει βιολί σε ασθενείς κορωνοϊού για να τους δώσει κουράγιο.

Η Νταμάρις Σίλβα είναι νοσηλεύτρια στη Χιλή. Δύο φορές την εβδομάδα, όταν τελειώνει τη βάρδια της στις 18.00 το απόγευμα, παραμένει στο νοσοκομείο. Βγάζει από τη θήκη το βιολί της και επιστρέφει σε θαλάμους και διαδρόμους για να δώσει κουράγιο σε ασθενείς με κορωνοϊό.  

«Μόλις μπαίνω μέσα τα πρόσωπα των ασθενών φωτίζονται, δείχνουν πιο χαρούμενοι. Χαμογελούν και χειροκροτούν» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters. Στόχος της, όπως είπε, είναι «να δώσει λίγη αγάπη, λίγη πίστη και λίγη ελπίδα» με το βιολί της. «Κάθε φορά, παίζω με την καρδιά μου» ξεκαθάρισε.

Οι απίστευτες εικόνες με τη νοσηλεύτρια που παίζει βιολί σε ασθενείς κορωνοϊού είναι από το νοσοκομείο Ελ Πίνο, στη φτωχογειτονιά Λα Πιντάνα της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

 

Κόσμος

Ρουμανία: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, κατά περίπτωση

ρουμανια γριπη

Τα σχολεία στη Ρουμανία θα επαναλειτουργήσουν από τις 14 Σεπτεμβρίου, κατά περίπτωση, κάτι που σημαίνει ότι στις πόλεις που πλήττονται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι πιθανόν να γίνονται τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις.

Τις τελευταίες 15 ημέρες τα κρούσματα στη Ρουμανία ξεπερνούν τα 1.000 σε 24ωρη βάση (εκτός από μία ημέρα). Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 56.550 αφότου έφτασε η πανδημία στη χώρα, στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι νεκροί ανέρχονται σε 2.521.

Η Ρουμανία έχει παρατείνει την κατάσταση συναγερμού μέχρι τα μέσα Αυγούστου και έχει επιβάλλει τοπική καραντίνα σε ορισμένες κωμοπόλεις και χωριά όπου καταγράφονται συρροές κρουσμάτων.

«Για τα περισσότερα παιδιά (η επαναλειτουργία) σημαίνεται ότι θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Υπάρχουν τρία σενάρια, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων σε κάθε πόλη. Ο τρόπος που θα λειτουργεί το κάθε σχολείο θα αποφασιστεί από τις τοπικές αρχές», είπε ο πρόεδρος.

Στις πόλεις όπου τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφεται μόνο 1 κρούσμα ανά 1.000 κατοίκους, τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις. Σε εκείνες με 3 κρούσματα ανά 1.000 κατοίκους θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και ορισμένες τάξεις, ενώ στις υπόλοιπες τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Στις πόλεις με πάνω από 3 κρούσματα, τα μαθήματα θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιοχάνις, πολλές πόλεις σήμερα βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία ενώ υπάρχουν και 50 όπου τα σχολεία δεν θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν.

Νωρίτερα σήμερα, το ρουμανικό παράρτημα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save the Children προέτρεψε τις αρχές να φροντίσουν ούτως ώστε όλα τα παιδιά να τύχουν ίσης μεταχείρισης. «Το βασικό είναι όλα τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια και με ίση πρόσβαση», τόνισε.