Περίεργα - Παράξενα

Μια φωλιά από παπαρούνες στο Μνημείο Πεσόντων στην Αυστραλία

pigeon-poppies-768x512.jpg

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, το προσωπικό του Australian War Memorial στην Καμπέρα της Αυστραλίας εντόπισε κάτι το παράξενο: μία μία, εξαφανίζονταν οι παπαρούνες από τον τάφο ενός ανώνυμου στρατιώτη.

Τους πήρε χρόνο να καταλάβουν τι συνέβαινε: ένα περιστεράκι που είχε μπει μέσα έπαιρνε τις παπαρούνες για να φτιάξει μια φωλίτσα στο παραπέτο ενός βιτρό. Θεωρήθηκε ότι, με κάποιον τρόπο, η πολύχρωμη φωλιά παρέπεμπε στους εορτασμούς της Ημέρας Μνήμης της 11ης Νοεμβρίου.

Το προσωπικό του Μνημείου Πεσόντων ενημέρωσε την εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι το βιτρώ που κατά τύχη διάλεξε το περιστεράκι για να χτίσει το σπίτι του τιμά τη μνήμη του πληγωμένου στρατιώτη και συμβολίζει την «αντοχή». Δήλωσε, επίσης, ότι η φωλιά από παπαρούνες είναι «υπενθύμιση του ισχυρού δεσμού ανάμεσα σε άνθρωπο και ζώο, στο πεδίο της μάχης».

Μπορεί στις μέρες μας τα περιστέρια να είναι αντιπαθητικά, αλλά ήταν χρήσιμοι σύμμαχοι στη μάχη. «Ιδιαίτερα στους πρώτους πολέμους του προηγούμενου αιώνα, η επικοινωνία ήταν πολύ δύσκολη. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ασύρματη επικοινωνία ήταν στα σπάργανα, και τα τηλεφωνικά καλώδια καταστρέφονταν λόγω του καταιγισμού βομβών. Κατά συνέπεια, τα περιστέρια χρησιμοποιούντο στον πόλεμο, στην περίπτωση που δυο στρατιώτες ήθελαν από εκεί που βρίσκονταν να στείλουν ένα μήνυμα στα μετόπισθεν. Ένα περιστέρι μπορούσε να περάσει από εκεί που τίποτα δεν μπορούσε να περάσει» εξηγεί στο Bored Panda η ιστορικός δρ. Μελέα Χάμπτον. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σε 32 περιστέρια απονεμήθηκε το The PDSA Dickin Medal, παράσημο το οποίο δίνεται σε ζώα που επέδειξαν υψηλή αίσθηση καθήκοντος. Μία από τις πλέον αξιομνημόνευτες παρασημοφορήσεις ήταν αυτή του περιστεριού «Λευκό Όραμα» λόγω του ότι «υπηρετώντας στη RAF, παρέδωσε μήνυμα, σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και έτσι συνέβαλε στη διάσωση πληρώματος αεροσκάφους τον Οκτώβριο του 1943».

Περίεργα - Παράξενα

Viral βίντεο: Αρπακτικό πετά πάνω από παραλία κρατώντας ένα τεράστιο ψάρι!

ψάρι, πουλί, βίντεο

Στο βίντεο, διακρίνεται πεντακάθαρα το τεράστιο αρπακτικό πουλί να πετά πάνω από μια παραλία γεμάτη με αμέριμνους κολυμβητές, να κρατά στα πόδια του ένα μεγάλο ψάρι.

Πάνω από 14,6 εκατομμύρια προβολές έχει βίντεο που αναρτήθηκε πριν από τρεις μέρες στο twitter και δείχνει ένα αρπακτικό πουλί στην Νότια Καρολίνα να κρατάει στο στόμα του ένα ιδιαίτερο θήραμα.

Το περιστατικό συνέβη στην παραλία Μιρτλ Μπιτς και όπως δείχνει το βίντεο ένα πουλί κρατάει στο στόμα του ένα ψάρι που μοιάζει πού καρχαρία.

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον χρήστη @trackingsharks και στην λεζάντα γράφει: «Ξέρει κανείς τι είδος πουλιού είναι και εάν κρατάει καρχαρία;».

Σύμφωνα με ειδικούς το ψάρι δεν ήταν καρχαρίας αλλά ένα ladyfish, που ανήκει στο είδος των ακτινοπτερυγίων και μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και το 1,5 μέτρο, με αιχμηρά δόντια και ραχιαίο πτερύγιο.

Το πουλί είναι ψαραετός, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπάρετ, έναν παρατηρητή πουλιών που διαχειρίζεται τον λογαριασμό στο Twitter, του Manhattan Bird Alert.