Τετάρτη 26 ΙΟΥ 2019 19:54
 • Ηρακλειο
  29°C
 • Χανια
  29°C
 • Ρεθυμνο
  29°C
 • Λασιθι
  29°C
Ekriti.gr Logo

Καναδάς: Επιτρέπεται η χρήση κάνναβης από πιλότους υπό μία προϋπόθεση!

Καναδάς: Επιτρέπεται η χρήση κάνναβης από πιλότους υπό μία προϋπόθεση!

πιλοτήριο

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τα πληρώματα των αεροσκαφών μπορούν να κάνουν χρήση κάνναβης, αρκεί να μεσολαβούν τουλάχιστον 28 ημερών πριν αναλάβουν υπηρεσία, ανακοίνωσε η υπηρεσία ελέγχου των μεταφορών του Καναδά.

Η νέα αυτή πολιτική τίθεται σε εφαρμογή άμεσα στον Καναδά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Transport Canada, κανείς δεν πρέπει να εργάζεται “υπό την επήρεια οποιουδήποτε ναρκωτικού”.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Καναδάς έγινε η πρώτη αναπτυγμένη χώρα του κόσμου που νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης. Από τότε, διάφορες βιομηχανίες έχουν εκδώσει κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς και αν επιτρέπεται η χρήση στους εργαζόμενους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά απαγορεύουν στα μέλη τους να καταναλώνουν κάνναβη οκτώ ώρες πριν αναλάβουν υπηρεσία, 24 ώρες πριν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην οποία θα κάνουν χρήση όπλων ή οχημάτων και 28 ημέρες πριν πέσουν με αλεξίπτωτο, βρεθούν σε περιβάλλον υψηλής πίεσης ή πετάξουν με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης. . .

Στις 17 Ιουνίου, η Domino's ανακοίνωσε ότι εντός του έτους, θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα ντελίβερι των εδεσμάτων της σε...
Το ρεβόλβερ μάρκας Λεφοσέ (Lefaucheux), που φέρεται ότι χρησιμοποίησε ο Βίνσεντ Βαν Γκoγκ...