Περίεργα - Παράξενα

Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει ένα χρώμα που δεν έχουμε δει ξανά

μάτια χρώματα ζώδια γυναίκα

Τι συμβαίνει  όταν μια οπτική ψευδαίσθηση σε κάνει να δεις ένα χρώμα που δεν έχεις δει ξανά στο παρελθόν;

Αυτό μας θύμισε μια χρήστης του TikTok, η Κέιτ Μπέικον. Ανέβασε ένα βίντεο που θα σας αποκαλύψει το λεγόμενο «αληθινό κυανό».

Είναι ένα χρώμα εκθαμβωτικού μπλε-πράσινου, που μπορείτε να το δείτε κοιτώντας για ένα μικρό διάστημα την λευκή κουκίδα στο βίντεο.

Το Indy100 βρήκε το αυθεντικό βίντεο, το οποίο η huffingtonpost αναδημοσιεύει. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να κοιτάτε τη λευκή κουκίδα για όσο διάστημα διαστεί η μουσική στο βίντεο. Κατά προτίμηση σε full screen.

Προς το τέλος του, θα μικρύνει ο κόκκινος κύκλος και τότε θα αποκαλυφθεί το χρώμα. Σύμφωνα με την Κέιτ Μπέικον είναι ένα χρώμα που δεν μπορεί να αναπαράγει η οθόνη της τηλεόρασης ή των λάπτοπ, και γι′ αυτό δεν θα το έχετε δει ξανά.

Δοκιμάστε το. 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες κουκκίδες μπορείτε να δείτε σε αυτή την εικόνα;

Ανάλογα με την ηλικία σου βλέπεις κάτι άλλο σε αυτή την εικόνα

 

Περίεργα - Παράξενα

Ρεκόρ Γκίνες για συλλογή 20.000 παιχνιδιών από fast food (φώτο)

συλλογη παιχνιδιων

Πολλοί άνθρωποι συλλέγουν αναμνηστικά αντικείμενα ή παιχνίδια από τοην παιδική ηλικία. Από την ηλικία των 5 ετών, ο Φιλιππινέζος γραφίστας Πέρσιβαλ Λούγκου είχε το πάθος να συλλέγει παιχνίδια από αλυσίδες εστιατορίων fast food όπως τα McDonald's, Burger King και Jollibee.

Τώρα, σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, ο 50χρονος έχει στο σπίτι του περίπου 20.000 παιχνίδια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από το 2014, όταν η συλλογή του έφτασε περισσότερα από 10.000 αντικείμενα.

Μπήκε στο ρεκόρ γκίνες!
Μπήκε στο ρεκόρ γκίνες!

«Το παιχνίδι είναι από μόνο του ένας αφηγητής», είπε ο Λούγκου, εξηγώντας το χόμπι του καθισμένος ανάμεσα στα παιχνίδια του.
«Για παράδειγμα, μου προσφέρει μια ματιά της συγκεκριμένης περιόδου όταν την έζησα, την ιστορία του τι συμβαίνει, ποια είναι τα περιστατικά που συνδέονται με την απόκτηση του κάθε παιχνιδιού», είπε.

Ο Λούγκου, που ζει στο Απαλιτ στην Παμπάνγκα, μια επαρχία βορειοδυτικά της Μανίλα, έχτισε το τριώροφο σπίτι του ειδικά για να στεγάσει τη συλλογή του.

Το όνειρό του είναι να ανοίξει ένα μουσείο με τα παιχνίδια του
Το όνειρό του είναι να ανοίξει ένα μουσείο με τα παιχνίδια του

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια του αποκτήθηκαν μέσω προσωπικών αγορών, αλλά μερικά είναι δώρα από φίλους και συγγενείς.

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του είναι το «Hetty Spaghetti», μια μασκότ από την αλυσίδα Jollibee που του έδωσε η μητέρα του το 1988.

Μερικά από τα παιχνίδια της συλλογής
Μερικά από τα παιχνίδια της συλλογής

Το όνειρό του τώρα είναι να εκθέσει τελικά τη συλλογή του στο κοινό ή ακόμη και να ανοίξει ένα μουσείο για να «δώσει στους άλλους την ευκαιρία να ξαναβλέπουν τις δικές τους παιδικές αναμνήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κίνα: Παιδί κατέχει μία υπεράνθρωπη ιδιότητα!

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)

Ιαπωνία: Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40