Περίεργα - Παράξενα

Η 32χρονη που ακούει τα πάντα - Ακόμα... και τα μάτια της

gemma-cairns-on-a-boat.jpg

Φανταστείτε να μην ξέρετε πως είναι η σιωπή… Αυτό βιώνει καθημερινά η 32χρονη Gemma Cairns η οποία πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, η οποία την αναγκάζει να ακούει το αίμα της μέσω των φλεβών της κάθε δευτερόλεπτο!

Σύμφωνα με την Daily Record, η Cairns δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι αυτό ήταν… περίεργο μέχρι την εφηβεία της όπου το εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της. Η Cairns προσπάθησε απεγνωσμένα να βρει απαντήσεις για τα επόμενα 14 χρόνια.

«Δεν ξέρω πως είναι η απόλυτη ησυχία», έχει δηλώσει στο παρελθόν. «Είχα πάντα θόρυβο. Πάντα άκουγα τα μάτια μου να κινούνται και τον χτύπο της καρδιάς μου στο κεφάλι μου».

Μετά από πολλά χρόνια θεραπείας για ρινικά προβλήματα και βουλωμένα αυτιά, εγκατέλειψε. Μόνο όταν πήγε στη Γλασκώβη το 2016, η τύχη της άλλαξε. Αφού είδε έναν ειδικό, διαγνώστηκε με την πάθηση »bilateral superior semicircular canal dehiscence».

Η Cairns υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ένα αυτί τον περασμένο Σεπτέμβριο και περιμένει να κάνει άλλη μια χειρουργική επέμβαση τον Οκτώβριο. Εάν είναι επιτυχής, θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή της, που θα βιώσει την απόλυτη σιωπή.

Η Σκωτσέζα δεν αφήνει αυτή τη συντριπτική κατάσταση να της υπαγορεύει πώς θα ζει. Ως εργαζόμενη μητέρα, περνάει όλη τη μέρα δουλεύοντας και αφιερώνοντας χρόνο στην οικογένειά της ακόμα και αν η ζάλη και ο συνεχής θόρυβος την βασανίζουν.
Πηγή: newmoney.gr

Περίεργα - Παράξενα

Κουόκα: Τα πιο χαρούμενα ζώα στον πλανήτη! (φωτογραφίες)

κουόκα

Στο νησί Rottnest, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας, ένα παράξενο μαρσιποφόρο έχει χαρακτηριστεί ως το πιο χαρούμενο και πιο χαριτωμένο ζώο του πλανήτη. 

Το κουόκα (quokka), ένας στενός ξάδελφος του καγκουρό και έγινε διάσημο στο διαδίκτυο όταν οι τουρίστες άρχισαν να βγάζουν σέλφι με το ζώο, το οποίο δεν φοβόταν τους ανθρώπους και στις εικόνες δείχνει να χαμογελάει. 

 

Το κουόκα ζυγίζει 2,5 έως 5 κιλά και έχει μήκος από 40 έως 54 εκατοστά με μια ουρά 25 έως 30 εκατοστών, η οποία είναι αρκετά μικρή για ένα μακρόποδο. Η παχιά γούνα του έχει ένα φαιόχρωμο καφέ χρώμα, που ξεθωριάζει στο κάτω μέρος. Το κουόκα είναι γνωστό ότι ζει, κατά μέσο όρο, δέκα χρόνια. Μπορεί να αναρριχηθεί σε μικρά δέντρα και θάμνους με ύψος μέχρι 1,5 μέτρο.

Στην άγρια φύση, η εξάπλωσή τους περιορίζεται σε ένα πολύ μικρό μέρος στη νοτιοδυτική Δυτική Αυστραλία, με έναν αριθμό μικρών διασκορπισμένων πληθυσμών. Υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός στο νησί Ρότνεστ και ένας μικρότερος πληθυσμός στη νήσο Μπολντ κοντά στο Άλμπανι. Τα νησιά είναι απαλλαγμένα από ορισμένους θηρευτές όπως οι αλεπούδες και οι γάτες.