Περίεργα - Παράξενα

Γιαγιά χρέωσε την οικογένειά της περίπου 41 ευρώ το άτομο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Γιαγιά χρέωσε την οικογένειά της περίπου 41 ευρώ το άτομο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!.jpg

Μια απίστευτη γιαγιά χρέωσε  τα μέλη της οικογένειάς της 35 λίρες  (περίπου 41 ευρώ) το άτομο για το φετινό δείπνο Χριστουγέννων.

Ο Hayley Garbutt, από την Filey του North Yorkshire, αποφάσισε να ζητήσει πληρωμή, αφού διαπίστωσε ότι μαγειρεύει για περισσότερους κάθε χρόνο.

Όμως αντί να τους ζητήσει μια μικρή βοήθεια, αποφάσισε να βγάλει και κέρδος αφού τα άτομα που θα φάνε αυξήθηκαν ξανά. 

Συγκεκριμένα με την ενέργειά της αυτή, μάζεψε 420 λίρες από 12 μέλη της οικογένειας, αλλά έχει δαπανήσει μόνο 300 για τα ψώνια που σημαίνει ότι είχε κέρδος 120 λίρες.

Όπως είπε, αυτό την βοήθησε να κάνει ένα πιο «πλούσιο» τραπέζι και δήλωσε ότι πάντα περιποιείται την οικογένειά της φροντίζοντας να έχει διαφορετικά μενού ενώ μετά το φαγητό διασκεδάζουν όλοι μαζί.

 

 

 

via

Περίεργα - Παράξενα

Το «λουλούδι του πτώματος» άνθισε μετά από χρόνια

Το «λουλούδι του πτώματος»

Το απειλούμενο φυτό Τιτάν άρουμ της Σουμάτρας, ένα τεράστιο άνθος με μυρωδιές, επίσης γνωστό ως λουλούδι πτώματος, άνθισε για λίγο σε μία σπάνια περίπτωση στον βοτανικό κήπο της Βαρσοβίας, προσελκύοντας πλήθη που περίμεναν ώρες για να το δουν.

Το εξαιρετικό λουλούδι, το οποίο εκπέμπει μια μυρωδιά νεκρού σώματος για να προσελκύσει επικονιαστικά έντομα που τρέφονται με σάρκα, άνθισε την Κυριακή και είχε ήδη μαραθεί νωρίς τη Δευτέρα. Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τη μυρωδιά αλλά και τα πλήθη μπορούσαν να το παρακολουθήσουν σε ζωντανό βίντεο από τους Βοτανικούς Κήπους του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας.

Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, έκαναν ουρές το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας το πρωί για να μπορέσουν να δουν το λουλούδι και να τραβήξουν μια φωτογραφία.

Γνωστό επίσης ως Amorphophallus titanum, το ανθοφόρο φυτό έχει το μεγαλύτερο άνθος στον κόσμο, το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 3 μέτρα. Το φυτό ζει 30 με 40 χρόνια και η ανθοφορία του είναι σπάνια και απρόβλεπτη καθώς γίνεται σε 7 με 10 χρόνια.

Το φυτό αναπτύσσεται μόνο στην άγρια φύση στα τροπικά δάση της Σουμάτρας, αλλά κινδυνεύει εκεί λόγω της αποψίλωσης. Η καλλιέργεια σε βοτανικούς κήπους, όπου αποτελούν εξαιρετικό αξιοθέατο των επισκεπτών, βοήθησε στη διατήρησή του. Η πρώτη γνωστή ανθοφορία εκτός της Σουμάτρας ήταν το 1889 στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Λονδίνου.

ειδησεις σημερα

Πορτοφόλι βρέθηκε μετά από… 46 χρόνια και επεστράφη στην κάτοχο

Πέθανε ο πατέρας της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο - Άφησε 38 γυναίκες χήρες

Απίστευτο περιστατικό: Τους συνέλαβαν γιατί αρνήθηκαν να τους δώσουν δωρεάν χάμπουργκερ