Περίεργα - Παράξενα

Δυσοίωνη πρόβλεψη: Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου... έρχεται το τέλος του κόσμου

γη

Μετά τον κορωνοϊό, τους σεισμούς, τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, το ξύπνημα της Αίτνα και τόσων άλλων κακών που μας έχουν βρει μέσα στο 2020, θα φανεί σε κανέναν περίεργο αν έρθει το τέλος του κόσμου τις επόμενες μέρες;

Και όταν λέμε τις επόμενες ημέρες, εννοούμε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, καθώς αυτή είναι η πρόβλεψη που έκανε ο Πάστορας Paul Begley στηριζόμενος στο ημερολόγιο των Μάγια, αλλά και στο γεγονός οτι εκείνη την ημέρα, ο Δίας και ο Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλον που θα μοιάζουν λες και είναι ένας διπλός πλανήτης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το 1/5 της διαμέτρου της Σελήνης και η... ένωσή τους αυτή, θα είναι ορατή από την Γη για πρώτη φορά από τις 4 Μαρτίου του 1226, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή αστρονομίας Πάτρικ Χάρτιγκαν του Πανεπιστημίου Ράις του Τέξας.

Βέβαια, το γεγονός οτι το ημερολόγιο των Μάγια έχουν επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσουν πολλοί για να προβλέψουν το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου (το οποίο αρχικά θα ερχόταν το 2012), χωρίς φυσικά επιτυχία, δεν παίζει κανένα ρόλο για τον Χριστιανοευαγγελιστή Πάστορα. Θεωρεί πως το τέλος του κόσμου όπως το γνωρίζαμε και η άφιξη του Χριστού στη Γη, θα γίνει την Δευτέρα που τυχαία έχει τα γενέθλιά του.

Πάστορας Paul Begley
Πάστορας Paul Begley

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προβλέψει την αποκάλυψη και διαψεύτηκε. Με μία ακόμα, δεν θα γίνει τίποτα...

Τι είναι το ημερολόγιο των Μάγια;

Το ημερολόγιο των Μάγια είναι ένα σύστημα τριών αλληλοσυνδεόμενων ημερολογίων και αλμανάκ που χρησιμοποιούσαν διάφοροι πολιτισμοί της Κεντρικής Αμερικής. Χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ. και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες κοινότητες των Μάγια.

Αποτελείται από τρία ξεχωριστά αντίστοιχα ημερολόγια: το Long Count, το Tzolkin (θεϊκό ημερολόγιο) και το Haab (πολιτικό ημερολόγιο). Το Tzolkin και το Haab προσδιορίζουν τις ημέρες και κάθε 52 χρόνια συνδέονται και δημιουργούν ένα νέο ημερολογιακό κύκλο.

Το ημερολόγιο των Μάγια
Το ημερολόγιο των Μάγια

Οι Μάγια πίστευαν ότι το σύμπαν έχει καταστραφεί πολλές φορές και ξαναδημιουργείται στην αρχή κάθε συμπαντικού κύκλου. Όταν είχε κυκλοφορήσει η θεωρία για τη συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η NASA είχε καταρρίψει τότε αυτές τις φήμες.

«Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία για όλες αυτές τις καταστροφές ή τις δραματικές αλλαγές που θα συμβούν το 2012; Πού είναι η επιστήμη; Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;» είχε δηλώσει το διαστημικό πρακτορείο.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει όλους αυτούς τους φανταστικούς ισχυρισμούς, είτε αυτοί βρίσκονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή στο Διαδίκτυο, και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε». Ο επιστήμονας και μελετητής του προγράμματος Fullbright, Paolo Tagaloguin που φαίνεται να πιστεύει την πρόβλεψη του πάστορα όμως, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter λέγοντας ότι «κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, είμαστε στο 2012».

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, «ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε έναν χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11. Χρησιμοποιώντας για 268 χρόνια αυτό το ημερολόγιο (1752-2020), αυτό σημαίνει 11 ημέρες=2.948 ημέρες. Εάν διαιρέσουμε το 2.948 με το 365 (ημέρες) αυτό ισοδυναμεί με 8 χρόνια», έγραψε ο Paolo Tagaloguin.

Βέβαια, με τους υπολογισμούς του ερευνητή, η Γη θα έπρεπε να είχε καταστραφεί στις 21 Ιουνίου 2020. Κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Διαβάστε επίσης: Περπάτησε 450χλμ μετά από καυγά με την γυναίκα του και πλήρωσε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση

Κορωνοϊός - Τουρκία: Το «νέο» τουρκικό φάρμακο κατά του ιού είναι το κατσικίσιο γάλα

Έρευνα: Το "τεστ της σκάλας" θα δείξει εάν έχετε υγιή καρδιά

Περίεργα - Παράξενα

Ινδονησία: Άπειρες τεράστιες αράχνες έκαναν επιδρομή σε μικρή πόλη - Βίντεο

αράχνη

Παρά τον τεράστιο αριθμό από αράχνες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους, οι χωρικοί μοιάζουν να μην νοιάζονται και πολύ για την επιδρομή.

Στη μικρή πόλη του Κινταμάνι, στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας, χιλιάδες αράχνες έκαναν κατάληψη στα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και τις στέγες των σπιτιών, όπου άρχισαν να υφαίνουν τους ιστούς τους.

Οι αράχνες εγκαταστάθηκαν πάνω από τα κεφάλια των ντόπιων κατοίκων, που δεν μοιάζουν να εκπλήσσονται από την παρουσία τους, τουλάχιστον όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και έγινε viral.

Οι εικόνες αρχικά ανέβηκαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit από έναν χρήστη και προκάλεσαν τον θαυμασμό, αλλά και τον τρόμο των χρηστών στα social media.

Κάποιοι δεν δίστασαν να πουν ότι θα πέθαιναν από τον φόβο τους, αν έβλεπαν μια τέτοια εικόνα που μοιάζει να έχει «ξεπηδήσει από κάποιον εφιάλτη».Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο που αξίζει να το παρατηρήσουμε και να εκτιμήσουμε τα οφέλη της συνύπαρξης με αυτά τα αρθρόποδα, μιας και είναι φυσικοί θηρευτές βλαβερών εντόμων και παρασίτων.

 

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο σχολίασε ότι, αν και οι κάτοικοι της περιοχής μοιάζουν να θεωρούν τις αράχνες αβλαβείς για τους ανθρώπους, θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για άλλα είδη.

Όπως λέει, σε καμία από τις βιντεοσκοπήσεις που πραγματοποίησε στην πόλη της Ινδονησίας δεν ακούγεται ούτε ίχνος πουλιού στην περιοχή.

«Τουλάχιστον, δεν θα έχουν κουνούπια. Αλλά αυτά τα πλάσματα πρέπει να τρώνε πουλιά» σχολίασε κάποιος χρήστης για την πόλη που γέμισε από χιλιάδες αράχνες.

«Πολύ περίεργο με αυτές τις αράχνες. Δεν είδα ποτέ κάτι παρόμοιο. Εμένα πάντως δεν μου αρέσουν οι αράχνες» είπε κάποια χρήστης.

«Θέλω να το δω, αλλά ξέρω ότι θα πεθάνω από τον φόβο μου» παραδέχτηκε μια άλλη σχολιάστρια για το βίντεο με τις αράχνες.

Αλήθεια, εσείς πώς θα αντιδρούσατε εάν χιλιάδες αράχνες ζούσαν πάνω από τα κεφάλια σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκηνές τρόμου: Ελέφαντας σε ερωτικό οίστρο επιτέθηκε σε τζιπ (βίντεο)

Κορωνοϊός - Ιταλία: Aρνητής παρουσιάστηκε για να κάνει το εμβόλιο με... ψεύτικο χέρι σιλικόνης!

Κολομβιανή επιχειρηματίας φτιάχνει ρούχα για κοτόπουλα - Βίντεο

ESPA BANNER