Περίεργα - Παράξενα

Αστροφυσικός προσπάθησε να φτιάξει συσκευή προστασίας από τον ιό και κατέληξε στο νοσοκομείο

αστροφυσικός

Να κατασκευάσει μία συσκευή που θα προστάτευε τους ανθρώπους από το να κολλήσουν τον κορονοϊό ήθελε ένας Αυστραλός αστροφυσικός, ωστόσο κατέληξε στο νοσοκομείο με μαγνήτες κολλημένους στη μύτη του.

Ο Δρ Daniel Reardon, όπως γράφει το BBC, σχεδίαζε να φτιάξει ένα κολιέ που θα «αντιδρούσε» κάθε φορά που τα χέρια εκείνου που το φοράει θα πλησίαζαν το πρόσωπό του.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε. «Η εφεύρεσή μου είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, βούιζε ασταμάτητα μέχρι που πλησίαζε κάποιος μαγνήτης» περιγράφει.

«Αρχικά γέλασα και τα παράτησα προσωρινά. Στη συνέχεια άρχισα να τοποθετώ απερίσκεπτα μαγνήτες στο πρόσωπό μου. Πρώτα στους λοβούς των αυτιών μου, μετά στο ρουθούνι μου- σαν μαγνητικό piercing. Το πρόβλημα προέκυψε όταν έβαλα μαγνήτες στο άλλο μου ρουθούνι. Τότε οι μαγνήτες κόλλησαν μεταξύ τους με ενδιάμεσο το διάφραγμά μου».

Παρέμεινε ωστόσο ήρεμος.

«Στην αρχή πονούσε αλλά δεν αγχώθηκα πολύ. Άρχισα να αγχώνομαι πολύ όταν συνειδητοποίησα πως δεν θα ήταν εύκολο να βγάλω τους μαγνήτες» εξηγεί.

«Προσπάθησα ,ε τους δύο τελευταίους μαγνήτες μου να βγάλω αυτούς που ήταν στη μύτη μου, αλλά κόλλησαν κι αυτοί. Τότε ήξερα πως την πάτησα» συνεχίζει.

Ο Reardon δεν τα παράτησε και προσπάθησε με μία πένσα να βγάλει τους μαγνήτες από τη μύτη του, αλλά αποδείχθηκε πως κι αυτή η λύση είχε τις δικές της δυσκολίες.

«Η πένσα κολλούσε στη μύτη μου και πονούσα» περιέγραψε.

Τότε κατάλαβε πως δεν θα γλίτωνε μία επίσκεψη στο νοσοκομείο στη Μελβούρνη. Για καλή του τύχη, οι γιατροί κατάφεραν να απομακρύνουν τους μαγνήτες από τη μύτη του και τη γλίτωσε αλώβητος.

Ελλάδα

Καθηγητής Γώγος: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για την εξέλιξη του κορωνοϊού

Καθηγητής Γώγος

Για τα τρία σενάρια της εξέλιξης του κορονοϊού μίλησε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε ο κ. Γώγος, υπάρχουν τρία σενάρια:

1. Συνέχιση της παρουσίας του ιού με μικρά κύματα τα οποία θα έιναι λίγο μεγαλύτερα τον Σεπτέμβριο Οκτώβριο και μετά θα πέσουν πάλι όπως τώρα με ένα ιό που θα κρατήσει την παρουσία του 24 – 48 μήνες συνολικά και στην συνέχεια θα γίνει ένας απλός ιός του αναπνευστικού
2. Να είναι πολύ μικρό το κύμα και να αρχίσει σιγά σιγά να σβήνει μέσω των μέτρων που παίρνουμε
3. Υπάρχει και το κακό σενάριο του δεύτερου ίδιου ή και μεγαλύτερου κύματος αλλά θα βρει την παγκόσμια κοινωνία καλύτερα προετοιμασμένη

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων ο καθηγητής εξήγησε πως "ο ιός δεν εξαφανίστηκε στην Ξάνθη παραμένει σε διάφορες δομές της περιοχής εκείνης με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς μια μικρή ροή κρουσμάτων".

Παράλληλα ανέφερε πως "με τη δυνατότητα τώρα που έχουμε να κάνουμε πολλά τεστ πρακτικά ελέγχουμε σχεδόν αντιπροσωπευτικά όλο τον πληθυσμό, ιδιαίτερα στις δομές αυτές σε αντίθεση με την ανεπάρκεια που υπήρχε στα τεστ στην αρχή της επιδημίας".

"Μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες"

Για το αν πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες ο ίδιος σημειώνει πως "πρέπει να μας ανησυχεί η εν γένει δραστηριότητα παγκοσμίως. Στην Ευρωπαϊκή ήπειρο εκεί που ξεκίνησε έχουμε σαφώς μια γενικότερη μείωση κρουσμάτων. Στις ΗΠΑ παραμένει η κατάσταση. Αλλά έχουμε όλη την Λατινική Αμερική που αρχίζει και φουντώνει στην Τουρκία μπήκαν σε καραντίνα 15 πόλεις. Στην Αίγυπτο αρχίζουν και εμφανίζονται εστίες καινούργιες. Στην Ινδία. Επομένως, είναι μια νόσος που υπάρχει".

"Είμαστε επιφυλακτικοί και το καλοκαίρι με τον τουρισμό δημιουργεί ανησυχίες, επιφυλακτικότητα και για αυτό τον λόγο γίνονται συνεδριάσεις επι συνεδριάσεων για να δούμε τον ασφαλέστερο τρόπο για την αντιμετώπιση του θέματος αυτόύ χωρίς να σταματήσουμε την ροή των τουριστών" υπογράμμισε.

Ο καθηγητής τονίζει πως η απόσταση είναι η κυριότερη σύσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή. "Απ’ όλα τα μέτρα η αποστασιοποίηση είναι το πιο σημαντικό με μεγάλη επίδραση στην μετάδοση της νόσου ειδικά πάνω από 1,5 – 2 μέτρα. Επομένως αυτό πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και όταν έρθουν οι τουρίστες" επεσήμανε.

Πρέπει να προλάβουμε το κακό σενάριο να κλείσει ο τουρισμός

Το χειρότερο σενάριο σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων είναι, όχι μόνο να διακοπούν οι πτήσεις, αλλά και ξενοδοχειακές δομές, τόνισε ο καθηγητής.
"Αν υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική βαρύτητα σε κάποιες μπορεί να καθυστερήσουμε τις πτήσεις από τις συγκεκριμένες χώρες" ενέφερε ο κ. Γώγος.