Παραπολιτικά

Ο Βαρουφάκης, η σύμβουλος και... τα μάγια στον Τσίπρα

Τσιπρας - βαρουφακη - Παναριτη

Στο δύσκολο καλοκαίρι του 2015 επιστρέφει ο Γιάνης Βαρουφάκης με το βιβλίο του «Adults in the Room» που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην αγγλική γλώσσα και αποσπάσματα δημοσιεύονται σήμερα στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το enikos.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του περιγράφει μεταξύ άλλων έναν διάλογο που έχει με την Έλενα Παναρίτη έπειτα από μία «εκρηκτική» σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι σε αυτή τη συνομιλία η σύμβουλός του υποστηρίζει, βάσει των όσων αναφέρονται στο βιβλίο, ότι έχουν κάνει μάγια στον Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά το απόσπασμα:
«Αργότερα, μιλώντας με την Έλενα Παναρίτη, παρουσία της Δανάης, περιέγραφα την δυσάρεστη και χαώδη ατμόσφαιρα που ακολούθησε μετά από τη λογομαχία: «Για μια ακόμη φορά έφτασα μερικά εκατοστά από το να παραιτηθώ σήμερα. Αλλά δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη. Ο Αλέξης προσπάθησε να με υπερασπιστεί αλλά το έκανε πολύ άτσαλα».
«Του έχουν κάνει μάγια» είπε η Έλενα.
«Όχι, δεν είναι αυτό», απάντησα. «Έχει παραιτηθεί εσωτερικά. Έχει κουραστεί και έχει χάσει το ηθικό του. Αλλά είναι η τελευταία μας ελπίδα. Θα παραμείνω μέχρι αυτή η ελπίδα να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά».