Παραπολιτικά

Λάθος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας η προκήρυξη απεργίας πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία

αίθουσα

Ακόμη δεν άνοιξαν τα σχολεία για το νέο διδακτικό έτος και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 15 Σεπτεμβρίου! Δηλαδή, λίγες ημέρες από την έναρξη των μαθημάτων!
Σεβαστό το δικαίωμα της απεργίας σε κάθε κλάδο, που πιστεύει ότι θίγονται τα συμφέροντά του…
Σεβαστό όμως και το δικαίωμα στη μάθηση του κάθε παιδιού..
Δεν είναι δυνατόν πριν ακόμη αρχίσουν τα μαθήματα να προκηρύσσεται απεργία.
Λυπούμαστε, αλλά αυτό που κάνουν οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές, είναι αγένεια προς τους μικρούς μαθητές. Είναι μία από τις παθογένειες του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος θα μπορούσε να αναζητήσει άλλους τρόπους για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των δασκάλων. Όχι όμως σε βάρος των μαθητών, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα!
 
 

Πολιτική

Μακρή: Μείωση μισθού σε εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν το self test

self test

Βαριά αναμένεται να είναι η «καμπάνα» για τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, self test σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Πιο αναλυτικά, η κα Ζέττα Μακρή διευκρίνισε πως αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το διαγνωστικό τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή).

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ.»

Επιπλέον η υφυπουργός Παιδείας,  σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των φροντιστηρίων ενίσχυσης και ξένων γλωσσών, υπογράμμισε πως  τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά όλες οι σχολικές βαθμίδες με δύο self test την εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε η υφυπουργός. Παράλληλα, προχωράει και ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Η κα Μακρή τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα.

Τέλος, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία

Ηράκλειο: Self - test δύο φορές την εβδομάδα στους μαθητές Ρομά

Επιστολή της Frontex στην Κομισιόν για τις παρενοχλήσεις από τις τουρκικές ακταιωρούς