Παραπολιτικά

Το φαρμακερό σχόλιο του Κεγκέρογλου για τον Τσίπρα (βίντεο)

κεγκέρογλου

«Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση. Η ώρα του Πρωθυπουργού να μετονομαστεί σε ώρα της προπαγάνδας»,  τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, στο περιθώριο της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή με αφορμή την ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για τη διαφθορά και την απάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα συζητάμε για ένα άλλο θέμα στο οποίο, με βάση το κριτήριο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, ότι θα πρέπει να υπάρχει ηθικό ανάστημα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται μέχρι τώρα πολύ κοντή», συμπλήρωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Βουλή για τα κρούσματα –Tεστ σε όλη τη φρουρά

κορωνοϊός τεστ  rapid test

Υγειονομικός συναγερμός έχει ηχήσει τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή, καθώς εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, δύο στην υπηρεσία ασφάλειας και ένας σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερειακό κτήριο (Λένορμαν).

Αναφορικά με τον εργαζόμενο στην Λένορμαν δεν εκφράζεται προβληματισμός, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχε ενταχθεί στο σύστημα της τηλεργασίας και δεν προσερχόταν στο γραφείο του.

Αντίθετα, έντονη ανησυχία υπάρχει για τα μέλη της φρουράς, καθώς έδιναν καθημερινά το «παρών» στην υπηρεσία τους γι' αυτό και πραγματοποιήθηκαν τεστ σε όλο το προσωπικό της ασφάλειας που βγήκαν αρνητικά.

Για το θέμα πηγές της Βουλής αναφέρουν «στις 19.1.2021 διαπιστώθηκε θετικό στον κορωνοϊό υπηρετών στην ΥΑΒΕ (σ.σ. φρουρά). Από την ιχνηλάτησή του δεν αναδείχθηκαν επαφές εντός της Βουλής. Την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε δεύτερο άτομο θετικό στον κορωνοϊό, υπάλληλος στο κτήριο της Λενορμαν σε τηλεργασία και χωρίς επαφή στην Βουλή. Στις 22.1.2021 διαπιστώθηκε θετικός έτερος εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν 5 στενές επαφές που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ οίκον. Παρότι τα δύο κρούσματα που προέρχονται από την ΥΑΒΕ αφορούν σε άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν είχαν μεταξύ τους επαφή, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ PRC 32 άτομα από την ΥΑΒΕ. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά».

Ειδήσεις σήμερα

Rafale: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα και 12 ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο από διασπορά σε οίκο ευγηρίας

Κορωνοϊός - Έμποροι Κρήτης: Ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων