Ανάμεσα στα πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το ρυζόνερο έχει αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία trends.
Αν και οι περισσότεροι ανακάλυψαν σχετικά πρόσφατα το νερό ρυζιού, πρόκειται για μια πρακτική που χρονολογείται αιώνες πίσω, κυρίως στην Ιαπωνία, όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν το νερό από το ξέπλυμα του ρυζιού για να φροντίζουν τα μαλλιά τους.
Όπως αναφέρει στο βρετανικό Elle, η ειδικός Madison Thurman, η τάση αυτή μπορεί να είναι viral στο TikTok, αλλά οι ρίζες της βρίσκονται στην παράδοση. Ωστόσο, η ιδρύτρια της Oriza Hair, Betsy Jasper, εξηγεί ότι το νερό ρυζιού είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, τα οποία θρέφουν τους θύλακες των μαλλιών, επανορθώνουν τη φθορά και ενισχύουν την ανάπτυξή τους. Τα αμινοξέα, ειδικά, είναι δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών και συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση και την ελαστικότητα των μαλλιών.
Η χρήση ρυζόνερου στη ρουτίνα μαλλιών μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους: ως ξέβγαλμα μετά το λούσιμο, ως leave-in θεραπεία ή και ως μάσκα σε συνδυασμό με άλλα φυσικά συστατικά. Ωστόσο, για όσους αναζητούν ευκολία, προϊόντα που περιέχουν έτοιμο ζυμωμένο νερό ρυζιού προσφέρουν μια πρακτική και αποτελεσματική λύση.
Το trend που υπόσχεται μαλλιά πιο λαμπερά και δυνατά από ποτέ
Το νερό ρυζιού προκύπτει από το μούλιασμα του ρυζιού σε νερό, μέχρι αυτό να αποκτήσει τη χαρακτηριστική γαλακτώδη όψη. Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, εμπλουτίζεται με πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία που ωφελούν την υγεία των μαλλιών.
@mae.selfcare maybe it’ll be more noticeable next time I use it #fyp #hair #ricewaterforhairgrowth #ricewaterhairchallenge ♬ Sweet Melody - Little Mix
Σύμφωνα με την Jasper, το ρυζόνερο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών, ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν τριχόπτωση, σπάσιμο ή αργή ανάπτυξη. Όμως, επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, η υπερβολική χρήση του μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η γενική σύσταση είναι να χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δεύτερο λούσιμο, ειδικά αν δεν συνοδεύεται από ενυδατικά στοιχεία.
Η Thurman επισημαίνει ότι η πρωτεΐνη ρυζιού λειτουργεί σχηματίζοντας μια λεπτή μεμβράνη στην τρίχα, η οποία την ενισχύει και της προσδίδει λάμψη. Έτσι, εκτός από ορατή βελτίωση στην όψη των μαλλιών, υποστηρίζει και τη μακροπρόθεσμη υγεία τους.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: