Οικονομία

Υποχωρεί το ευρώ, πτώση καταγράφει η στερλίνα

στερλίνα

Πτώση σημείωσε σήμερα το ευρώ καθώς οι επενδυτές που οδήγησαν το ενιαίο νόμισμα σε υψηλό πολλών ετών πήραν μια ανάσα προετοιμαζόμενοι για την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, περιμένοντας να δουν εάν οι αξιωματούχοι θα ανακοινώσουν ακόμα περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών έναντι του ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για περισσότερο καιρό ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής συμφώνησαν σε ένα σημαντικό ταμείο ανάκαμψης με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας στην Ευρώπη.

Στις 13:30 ώρα Ελλάδας, το ευρώ σημείωσε πτώση 0,2% στο 1,1815 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,2% στο 93.082.

Οι αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αγορές είναι κλειστές λόγω της αργίας του Labour Day, άρα οι όγκοι συναλλαγών πιθανόν να είναι μικρότεροι του συνηθισμένου.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα σημείωσε πτώση 1% αφού η Βρετανία φέρεται να απείλησε να παρακάμψει τη συμφωνία διαζυγίου της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε έως το 1,3145 δολάριο ενώ έναντι του ευρώ σημείωσε πτώση 0,8% στις 89,88 πένες.

Οικονομία

Γεωργιάδης: Ερχεται γενναία ενίσχυση επιχειρήσεων του τουρισμού - βίντεο

άδωνις γεωργιάδης

Για ένα γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουρισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης θα είναι μη επιστρεπτέο. «Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση» σημείωσε χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές ποσό.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, επίσης, ότι εξετάζεται η ενίσχυση των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και εποχικών καταστημάτων αλλά και των ταξί. «Στο υπουργείο Ανάπτυξης μας καίει να μη μείνει κλειστή ούτε μια επιχείρηση. Κάθε μέρα κάνω 10-12 συσκέψεις με διαφορετικούς κλάδους» επισήμανε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των catering και των εστιατορίων που άνοιξε την Παρασκευή.

Η πλατφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδοτόπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαίου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η ενίσχυση σε τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια θα είναι μη επιστρεπτέα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ΣτΕ: Δικαιώθηκαν γονείς για παιδί που γεννήθηκε με βαριά αναπηρία

Κρήτη - Κορωνοιός: Πρόστιμα σε μαγαζιά και στον ΟΦΗ

Σαντορίνη: Απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού ταχύπλοου «POWER JET»