Τρίτη 17 ΣΕΠ 2019 22:35
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  26°C
 • Ρεθυμνο
  24°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Στις 30 Αυγούστου το Δ.Σ. της ΔΕΗ για τις αλλαγές στα τιμολόγια

Στις 30 Αυγούστου το Δ.Σ. της ΔΕΗ για τις αλλαγές στα τιμολόγια

stassis-dei.jpg

Το τελευταίο διήμερο η ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο της επιχειρηματικής επικαιρότητας λόγω των αλλαγών στη διοίκηση και το Δ.Σ. αλλά και των πρώτων "προγραμματικών δηλώσεων" του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Στάσση.

Και όπως αποδεικνύεται ο κ. Στάσσης προτίθεται να μην αφήσει ούτε μία μέρα χαμένη, στην προσπάθεια για διάσωση και turnaround της επιχείρησης, με δεδομένο μάλιστα ότι το οικονομικό κενό που υπάρχει για το επόμενο 12μηνο είναι ακόμη μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Για την ακρίβεια από τα 750 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να καλύψει η επιχείρηση στις αρχές Αυγούστου, το ποσό αυξήθηκε κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγες εβδομάδες, εξαιτίας καθαρά εξωγενών παραγόντων (κυρίως εξαιτίας των τιμών αγοράς του διοξειδίου του άνθρακα).

Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. ότι ορίστηκε για την επόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει τις αλλαγές στα τιμολόγια. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα έχουν άμεση ισχύ ήδη από τα τιμολόγια που θα σταλούν το Σεπτέμβριο, με στόχο να υπάρξει άμεση ενίσχυση των χρηματοροών της επιχείρησης. Εάν δε συμβεί αυτό υπάρχει κίνδυνος ο ορκωτός ελεγκτής να περιλάβει νέα προειδοποίηση στις καταστάσεις που θα καταρτιστούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα τιμολόγια, αλλά και για τις άλλες πρόσθετες ενέσεις κεφαλαίων που χρειάζεται η ΔΕΗ και οι οποίες συναρτώνται από κυβερνητικές αποφάσεις. Πάντως στη χθεσινή Γ.Σ. η αρμόδια γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ Αλ. Σδούκου, έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια για τη διάσωση της ΔΕΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με τα ανοιχτά μέτωπα (επιστροφή χρεώσεων ΥΚΩ, μείωση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ κλπ).

Σε κάθε περίπτωση η νέα διοίκηση δεν περιορίστηκε μόνο στο κομμάτι των τιμολογίων, αλλά έδωσε και ένα πρώτο δείγμα θετικού αφηγήματος για την επιχείρηση: κυνήγι κακοπληρωτών και αποκοπές όσων επιμένουν να μην είναι συνεπείς, αλλαγή και εκσυγχρονισμός της εμπορικής πολιτικής, εισαγωγή νέων σύγχρονων προϊόντων, αλλαγή και μετασχηματισμός της ΔΕΗ με έμφαση στις ΑΠΕ.

Διαβάστε επίσης. . .

Καθιέρωση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας σε επιχειρήσεις, επιβολή προστίμων
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ( ΕΒΕΠ ) επικροτεί τους βασικούς άξονες του πολυνομοσχεδίου με τίτλο «...
«Το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι μια θετική κίνηση, η οποία όμως είχε απόλυτα...