Οικονομία

Προς κατάργηση τα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων

αποδειξεις

H κυβέρνηση σκοπεύει να επανεξετάσει τις διατάξεις με τις οποίες καταργήθηκαν πλήρως τα πρόστιμα για την μη έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εφοριακών υπαλλήλων.

Με τις διατάξεις αυτές, δέθηκαν κυριολεκτικά τα χέρια των ελεγκτών της Εφορίας, καθώς δεν μπορούν πλέον να επιβάλουν κανένα πρόστιμο σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, όταν κατά τη διάρκεια επιτόπιων προληπτικών φορολογικών ελέγχων διαπιστώνουν ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών! Ακόμη όμως και σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες υπαγόμενους σε ΦΠΑ τα πρόστιμα που μπορούν να επιβληθούν πλέον για την παράβαση της μη έκδοσης αποδείξεων έχουν περιοριστεί στο 50% του ΦΠΑ που αναλογεί στις μη εκδοθείσες αποδείξεις και είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπολογιστούν με τρόπο αξιόπιστο και μη αμφισβητήσιμο!

Οι διατάξεις αυτές προβλέπουν:

1) Κατάργηση των αυτοτελών προστίμων που καταλογίζονταν για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων και αντικατάστασή τους με πολύ μικρά πρόστιμα της τάξεως του 50% επί του ΦΠΑ ο οποίος αναλογεί στην αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη.

2) Μη επιβολή κανενός προστίμου σε περίπτωση εντοπισμού παραβάσεων μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων σε επιχειρήσεις μη υπαγόμενες σε ΦΠΑ, όπως ιδιωτικά ιατρεία, φροντιστήρια, εκπαιδευτήρια και επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ.

dikaiologitika.gr

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνέχεια του ανοδικού σερί με διάσπαση των 810 μονάδων

χρηματιστηριο αθηνων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 1,80% στις 817,03 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 78,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 45,3 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +2,44% και στις 1.964,88 μονάδες, ενώ στο +0,78% και στις 1.136,72 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 5,76% στις 514,76 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ηλεκτρονικά και αυθημερόν η έγκριση για τον φόρο

Έρχεται ρύθμιση 60-72 δόσεων για τα κορωνο-χρέη

Έρχεται ηλεκτρονικό… φακέλωμα για τις πινακίδες ΔΟΚ