Οικονομία

Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού

epidomapaidiou.jpg

Από τις 23 έως τις 24 Μαΐου αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη δόση του επιδόματος του παιδιού για το 2019 στους δικαιούχους.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Σημειώνεται πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος αφού έχει υποβάλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσει νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Οικονομία

ΗΠΑ: Συρρίκνωση-ρεκόρ της οικονομίας στο β΄ τρίμηνο

ΗΠΑ κορωνοϊός

Η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 31,4% στο β΄ τρίμηνο, στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73 ετών, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε ο κορωνοϊός στην οικονομία.

Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 31,4% σε ετήσια βάση στο προηγούμενο τρίμηνο, στη μεγαλύτερη πτώση από το 1947.
Η αρχική μέτρηση έκανε λόγο για μείωση της παραγωγής κατά 31,7%.

Οι οικονομολόγοι στις ΗΠΑ προβλέπουν ωστόσο ότι στο γ΄ τρίμηνο θα σημειωθεί η μεγαλύτερη ανάκαμψη της ανάπτυξης από το 1947.

Η αύξηση αυτή θα αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το καλοκαίρι, που ακολούθησε την πτώση της παραγωγής που σημειώθηκε την άνοιξη, όταν η πανδημία προκάλεσε το κλείσιμο τμημάτων της οικονομίας.

Η IHS Markit προβλέπει ότι το ΑΕΠ στις ΗΠΑ στο γ΄ τρίμηνο θα αυξηθεί κατά 32,2%, ενώ οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και στο δ΄ τρίμηνο, αλλά θεωρούν πως η ανάκαμψη του β΄ εξαμήνου δεν θα είναι αρκετή για να καλύψει την ύφεση στις αρχές του έτους.

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία β΄ τριμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 33,2% σε ετήσια βάση, έναντι αρχικής εκτίμησης για 34,1%. Οι επιχειρηματικές επενδύσεις μειώθηκαν 27,2% έναντι αρχικών εκτιμήσεων για πτώση 26%. Οι εξαγωγές στις ΗΠΑ υποχώρησαν 64,4% έναντι αρχικής εκτίμησης για πτώση 63,2%. Συνολικά, το εμπόριο πρόσθεσε 0,62% στο ΑΕΠ β΄ τριμήνου.