Οικονομία

Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων

xx_252863_154979_type13262.jpg

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, εάν ο οφειλέτης:

-δεν καταβάλλει δύο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των δύο (2) τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα,
-δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός τριών (3) μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους ή εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος, εφόσον η προθεσμία υποβολής έχει παρέλθει πριν την υπαγωγή σε αυτή,
-δεν εξοφλήσει ή ρυθμίσει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις οφειλές του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους ή εντός διμήνου από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η προθεσμία καταβολής τους έχει παρέλθει πριν την υπαγωγή σε αυτή.
δ) υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις καθ’ υποτροπή. Ως υποτροπή νοείται η διαπίστωση με την έκδοση πράξης επιβολής προστίμου εκ νέου διάπραξης φορολογικών παραβάσεων, όπως είναι η μη έκδοση αποδείξεων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία με την απώλεια της ρύθμισης ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εισοδήματος και απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων (πχ ενοίκια).

Οικονομία

Χρηματιστήριο: Με νωθρή άνοδο το κλείσιμο στην Αθήνα

χρηματιστήριο

Νωθρή ήταν η ανοδική αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου, εν μέσω γενικευμένης ανόδου στην Ευρώπη με κέρδη έως 3%.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 626,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,47%.

Η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη από χθες, αλλά η αγορά -συνεχίζει να επηρεάζεται από την ένταση που προκαλούν οι αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας με την βόλτα του Oruc Reis άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Διακινήθηκαν μόλις 26 εκατ. ευρώ, όταν την ίδια στιγμή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιούν ρεκόρ κεφαλαιοποίησης ιδιαίτερα σ ότι αφορά το Λονδίνο και το Euronext.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν προηγουμένως κέρδη έως και 3% μετά το αναμενόμενο νέο πακέτο ενίσχυσης στις ΗΠΑ. Η δε αμερικανική αγορά άνοιξε με άνοδο έως 350 μονάδες, ύστερα από τις δηλώσεις του Trump για μείωση των φόρων στα κεφαλαιακά κέρδη.

Κέρδη 3,32% για την μετοχή της Eurobank στα 0,3823 ευρώ – μια ημέρα μετά το πακέτο 7,1 εκατ. μετοχών που άλλαξε “χέρια” στα 0,37 ευρώ. Με ράλυ 5% έκλεισε η μετοχή της Γεκ- Τέρνα στα 6,09 ευρώ – μετά την απόφαση της Τέρνα να διαθέσει μετοχές στα 11 ευρώ με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης. Αντίθετα, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής έκλεισε με πτώση 2,67% στα 11,68 ευρώ. Ράλυ 3,11% για την Coca- cola στα 23,88 ευρώ – με την άνοδο της αγγλικής αγοράς, αλλά και λόγω θετικών αναλύσεων. Με κέρδη 3,2% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,1155 ευρώ. Με κέρδη 3,55% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 1,139 ευρώ. Κέρδη 1,21% για την Alpha bank στα 0,501 ευρώ. Με άνοδο 3,78% η μετοχή της ΔΕΗ στα 3,842 ευρώ. Κέρδη 2.35% για την μετοχή της Ελλάκτωρ στα 1,134 ευρώ. Με άνοδο 2,.15% η Μπέλα στα 16,18 ευρώ. Πτώση 1,59% για την Motor oil στα 11,13 ευρώ. Κέρδη 1,75% για τον Μυτιληναίο στα 7,835 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 26,4 εκατ. ευρώ με μικρά πακέτα σε Alpha bank, Τέρνα και lamda development.