Οικονομία

Πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη Βρετανία, μετά το Brexit

89764175_an_eu_off_3577740b.jpg

Βρετανικοί οργανισμοί και φορείς που βασίζονται στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να φέρνουν εις πέρας τεχνολογικά έργα, δηλώνουν ότι τα χρήματα έχουν «παγώσει» μετά την απόφαση των πολιτών της Βρετανίας για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη από την «Coast to Capital» -ένας φορέας που διανέμει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στις περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας- σε ένα μεγάλο αριθμό οργανισμών, προειδοποιούσε για το πάγωμα της χρηματοδότησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι κύριος λόγος για το πάγωμα της χρηματοδότησης είναι το Brexit αλλά και η αλλαγή της κυβέρνησης της χώρας αυτής.
Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας επέμενε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι τα κεφάλαια δεν έχουν παγώσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες περιμένουν από την κυβέρνηση να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πώς η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί προτού υπογραφούν οποιεσδήποτε νέες συμφωνίες.

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 1,01% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την αγορά να επανέρχεται πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 1,01% στις 906,07 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 94,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 50,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,98% και στις 2.210,68 μονάδες, ενώ στο +0,02% και στις 1.334,40 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,24% στις 606,16 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταϊκούρας: Υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, το δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος, το 2021

Αύριο πληρώνονται τα 534 ευρώ του Απριλίου

Εστίαση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την επιδοτήση επιχειρήσεων