Οικονομία

Ντομπρόβσκις: Υπάρχει πρόoδος, δεν δεσμεύομαι για ημερομηνία συμφωνίας

Ντομπρόβσκις

Θετικός ως προς την πορεία της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στην ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες. 

Ο Αντιπρόεδρος έκανε λόγο για θετική πρόοδο και συζήτηση για το χρέος στο eurogroup, αλλά απέφυγε να δεσμευθεί για συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης. Σημείωσε δε την σημασία επίτευξης του στόχου του 3,5% το 2018. 

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος είπε: «σε κάθε περίπτωση εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. 

Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2017 και το 2018, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη του στόχου του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, την αγορά εργασίας - αυτά είναι τα κρίσιμα ζητήματα».

Συμπλήρωσε δε πως «υπάρχει σημαντική πρόοδος και στο κοντινό μέλλον θα έχουμε ολοκλήρωση, αλλά δεν μπορώ εγώ να δεσμευθώ τώρα για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Για όλα αυτά θα υπάρξει συζήτηση στο επόμενο Εurogroup, τα πράγματα είναι στη σωστή τροχιά και θα πρέπει να αναμένουμε και μια συζήτηση για το χρέος».

real.gr

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μία ανάσα από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις κατλεγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου το οποίο ολοκλήρωσε την εβδομάδα οριακά κάτω από τις 900 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,65% στις 899,58 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 68 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 40 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,82% και στις 2.176,13 μονάδες, ενώ στο +1,29% και στις 1.322,45 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,39% στις 591,98 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ποιους βγάζει εκτός η κυβέρνηση

- Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινά σήμερα η καταβολή τους

Επιταγές: Αναστολή 60 ημερών και για τις επιταγές Μαΐου