Οι οινοποιοί της Κρήτης βρίσκονται στις ΗΠΑ, όπου σε Νέα Υόρκη και Βοστόνη οργανώνονται δυο εξειδικευμένα master class γευσιγνωσίας Κρητικών Οίνων.
Παρουσιάζοντας πάνω από 20 κρητικά κρασιά με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ , οι Κρητικές ποικιλίες έχουν την τιμητική τους, υπογραμμίζοντας τις ιδιαιτερότητες του Κρητικού Αμπελώνα αλλά και το εξαιρετικό ποιοτικό τους επίπεδο.
Η εκδήλωση στην Νέα Υόρκη έγινε στο εστιατόριο “The Gander”, και στη Βοστόνη πραγματοποιείται αύριο, στο εστιατόριο “Bistro du midi”.
Απευθύνεται αποκλειστικά σε δημοσιογράφους, εισαγωγείς και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και οίνου.
Το πάνελ των ομιλητών αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου: Kamal Kouiri, Wine Director – εστιατόριο Molyvos, Robin Kelley O'Connor, CWS, CWE, David Ransom, δημοσιογράφος οίνου και την αποστολή των Κρητικών Οινοποιείων (Wines of Crete), Στυλιανού Γιάννη, οινοποιό, Αστυρακάκη Στέλλα, project manager Δικτύου Οινοποιών και Αλέξανδρο Σικιαρίδη, συνεργάτη Οινοποιείου Στραταριδάκη και marketing specialist.
Η δράση πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων.