Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναύπλιο: Αναστάτωση από ενδεχόμενο πώλησης του Μπούρτζι από το ΤΑΙΠΕΔ

Μπούρτζι
 clock 11:52 | 15/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ναυπλίου το γεγονός ότι το Μπούρτζι, το σύμβολο της πόλης, είχε συμπεριληφθεί σε λίστα του Υπερταμείου, μαζί με άλλα σημαντικά ακίνητα της χώρας και όλα παρουσιάστηκαν προς αξιοποίηση σε μεγάλη διεθνή έκθεση, στις Κάννες, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επενδυτές και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ακινήτων.

Ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Ορφανός, κάνει λόγο στο ethnos.gr για κεραυνό εν αιθρία και υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης του Μπούρτζι βρίσκει κάθετα αντίθετο τον ίδιο αλλά και τους πολίτες του Ναυπλίου.

Σημειώνει ακόμα ότι υπάρχει συμφωνία ότι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αξιοποίησης με κάποιο τρόπο του Μπούρτζι, πρώτα θα είχε ενημερωθεί η δημοτική Αρχή, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος. Όπως λέει ο κ. Ορφανός, ο Δήμος Ναυπλιέων δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις προθέσεις του Υπερταμείου και με τεράστια έκπληξη πληροφορήθηκε ότι και το Μπούρτζι συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα προς αξιοποίηση ακίνητα, τα οποία παρουσιάστηκαν στις Κάννες.

«Προσωπικά δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάναμε στο σημείο αυτό, να δοθεί για αξιοποίηση ένα ακίνητο, όπως το Μπούρτζι, το οποίο αποτελεί την ιστορία της πόλης μας. Είμαι κάθετα αντίθετος και απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ίδια είναι η άποψη και των συνδημοτών μου, με βάση την εικόνα που αποκομίζω. Οι πολίτες βρίσκονται στα ‘’κάγκελα’’ από τη στιγμή που έγινε γνωστό ένα τέτοιο γεγονός και δεν μπορούμε ούτε καν να το διανοηθούμε ότι το έμβλημα της πόλης μας θα μπορούσε να δοθεί προς πώληση. Είχαμε συμφωνήσει ότι ο δήμος θα είχε ενημερωθεί και θα είχαμε συζητήσει οποιαδήποτε σκέψη για αξιοποίηση του Μπούρτζι αλλά δεν μας ενημέρωσε κανένας για τίποτα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ορφανός.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα. Σε αυτό θα καλέσει τους βουλευτές του νομού Αργολίδας, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, επιστήμονες και τοπικούς συλλόγους και φορείς, προκειμένου όλοι μαζί να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε μία τέτοια ενέργεια.

 

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Συνομιλία σταθμάρχη με ρυθμιστή για την ηλεκτροδότηση

Φεγγάρι του Σκουληκιού»: Μαγευτικές εικόνες από την πανσέληνο του Μαρτίου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis