Οικονομία

Μήνυμα Πιτσιλή στους ξένους επενδυτές: «Η ΑΑΔΕ πληρώνει τα χρέη της»

πιτσιλής

Την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών ζήτησε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 20ο Συνέδριο Invest In Greece που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη.

Όπως τόνισε, «έχω την ευκαιρία να επανεβεβαιώσω ενώπιον ενός κοινού που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα την δέσμευσή μας να εγκαθιρδύσουμε μια Φορολογική Διοίκηση που θα αξίζει την εμπιστοσύνη των φορολουμένων της».

Και για τον λόγο αυτό τόνισε ότι η ΑΑΔΕ (σσ: αλλά μόνον αυτή από όλο το Δημόσιο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το ΓΛΚ) πληρώνει τα χρέη τους στους ιδιώτες. Όπως ανέφερε ο κύριος Πιτσιλής «καθήκον μας δεν είναι μόνον να ελέγξουμε τους φορολογουμένους αλλά και να τους επιστρέφουμε στην ώρα τους τους φόρους που τους οφείλονται, γιατί έχει μεγάλη σημασία για τις εξαγωγικές εταιρίες και για όσους περιμένουν επιστροφές ΦΠΑ». Και ανέφερε ότι από τα 3,285 δισ. ευρώ το 2015, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων έχουν μειωθεί σε λιγότερο από 1 δισ. ευρώ (σσ: μόλις 600 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΓΛΚ) και μάλιστα μόλις το 20% εξ αυτών δεν έχει ξεκινήσει επεξεργασία επιστροφής τους (σσ: δηλαδή για το 80% βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη).

Ο κύριος Πιτσιλής τόνισε πως η ΑΑΔΕ αποτελεί πλέον μια οργανωτικά και λειτουργικά Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων, που κατάφερε να αυξήσει τις εισπράξεις φορολογικών εσόδων για 2η συνεχή χρονιά και επίσης, να καταγράψει νέο ρεκόρ στην συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Εφορίας μέσω εξάπλωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μείωσης της γραφειοκρατίας και του κόστους («Blueprint reform») καθώς ήδη μπαίνουν οι βάσεις για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τήρηση των βιβλίων, που θα αντικαταστήσουν το χαρτί.

Οικονομία

Πολιτισμός

Εργάνη: Ξεκινούν οι δηλώσεις καλλιτεχνών για τον Μάρτιο

θέατρο καλλιτέχνες

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού για την υποβολή μονομερών δηλώσεων για την καταβολή της αποζημίωσης για τον Μάρτιο.

Καλλιτέχνες-επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και την 10η/1/2021 και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μπορούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για το μήνα Μάρτιο 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ισχύει έως τις 19 Μαΐου 2021.

Ταυτόχρονα, προωθείται προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες και για το μήνα Απρίλιο.\

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Ναουρού - παγκόσμιο ρεκόρ: Κατάφερε να εμβολιάσει το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση στις νοσηλείες