Οικονομία

MIG: Εγκρίθηκε η πώληση του 70,38% του Υγεία

υγεία

Την πώληση του 70,38% του Θεραπευτηρίου Υγεία στην Hellenic Helthcare, εταιρεία συμφερόντων της CVC Capital ενέκρινε ομόφωνα το σώμα των μετόχων της MIG ΜΙΓ -1,72%.
Ειδικότερα, η Angel ΑΕ ένας από τους τρεις μετόχους που είχε εναντιωθεί στην πώληση του Υγεία παρέστη στη Γενική Συνέλευση και ψήφισε υπέρ της διάθεσης του 70,38%. Η Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C και ο J. Muller που ήταν οι άλλοι δυο μέτοχοι οι οποίοι είχαν καταθέσει μαζί με την Angel σχέδιο απόφασης για μη πώληση του Υγεία δεν παρέστησαν στην Γενική Συνέλευση.
Η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε, επίσης, τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2017, απαλλάσσοντας τα μέλη του Δ.Σ. και τους ορκωτούς ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, καθώς και την εισήγηση της διοίκησης για τους ορκωτούς ελεγκτές της τρέχουσας χρήσης.

Οικονομία

Σκυλακάκης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

επιδομα θερμανσης

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα εισοδήματα από το άλμα των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη στον ΑΝΤ1 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ενώ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα δοθούν οι προκαταβολές για το επίδομα σε όσους το έλαβαν πέρυσι. «Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς και της χορήγησης έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους λέγοντας ότι το έλλειμμα βρίσκεται στο 7,3%.

Εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σχετικά με τα αναδρομικά συνταξιούχων σημείωσε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ενώ για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στην Εντατική μετά την πτώση στο φρεάτιο

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 45χρονος οδηγός (φωτο)

ESPA BANNER