Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια ποικιλία κρασιού που «ανθίζει» στην Αμερική

wine.jpg
 clock 00:25 | 05/08/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Εκτενές δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Μετά το Ασύρτικο, τα ελληνικά κρασιά οδεύουν για διάκριση», φέρει η διαδικτυακή έκδοση της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδος «The New York Times».
Στο δημοσίευμα, το οποίο αφορά γευσιγνωσία ελληνικών κρασιών, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι η Σαντορινιά ποικιλία του Ασύρτικου εμφανίζεται ως η πλέον δημοφιλής μεταξύ των ελληνικών λευκών οίνων στην αμερικανική αγορά.

«Έχει υπάρξει μία σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ελληνικού οίνου στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα λευκού», επισημαίνει η κα. Σοφία Περπερά, διευθύντρια του Ελληνικού Γραφείου Οίνου – Β. Αμερικής, το οποίο αποτελεί εμπορικό οίκο. «Η πιο θερμή κατηγορία, όμως, είναι το ασύρτικο», προσθέτει.

Πολλοί, που θεωρούν τον εαυτόν τους ως οινόφιλο, εκτιμούν πως το ασύρτικο εντάσσεται στα λεγόμενα «εξωτικά» κρασιά και για τον λόγο αυτόν ο συντάκτης του δημοσιεύματος, Eric Asimov από κοινού με την , Florence Fabricant και τους Matthew Conway, γενικό διευθυντή και διευθυντή τμήματος ποτοποιίας του οίκου Marc Forgione και τον Joe Robitaille, επικεφαλής Οινοχόο στα Μπάρ Boulud και Boulud Sud, πλησίον του κέντρου Λίνκολν, προχώρησαν σε γευσιγνωσία άλλων ελληνικών κρασιών, ουδέν εκ των οποίων χαρακτήρισαν αρνητικά.

Ωστόσο, κατέληξαν στην εκτίμηση ότι το «ασύρτικο» καλύπτει μία ιδιαίτερη «γωνιά» της αγοράς οίνου και απέδωσαν και σε αυτήν την παράμετρο την επιτυχία που γνωρίζει στις ΗΠΑ.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis