Οικονομία

Μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

petrelaio_petrol.jpg

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά την αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent καταγράφηκαν στο 49,57 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 39 σεντς ή 0,8% από το τελευταίο κλείσιμο.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 46 σεντς ή 1% στα 47,64 δολάρια το βαρέλι.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζήτηση πετρελαίου της κινεζικής αγοράς έχουν τα ανεξάρτητα διυλιστήρια τα οποία είναι γνωστά ως ?teapots.? Τα διυλιστήρια αυτά, άρχισαν να εισάγουν αργό πετρέλαιο μετά τη χορήγηση ειδικών αδειών από την κυβέρνηση, τον Ιούνιο.
Ωστόσο, η προσπάθεια του Πεκίνου να ελέγξει τη φοροδιαφυγή στον τομέα της διύλισης πετρελαίου με έμφαση στα παραπάνω διυλιστήρια, αναμένεται ότι ενδέχεται να περιορίσει τη ζήτηση πετρελαίου στην κινεζική αγορά.

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 1,01% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την αγορά να επανέρχεται πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 1,01% στις 906,07 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 94,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 50,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,98% και στις 2.210,68 μονάδες, ενώ στο +0,02% και στις 1.334,40 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,24% στις 606,16 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταϊκούρας: Υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, το δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος, το 2021

Αύριο πληρώνονται τα 534 ευρώ του Απριλίου

Εστίαση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την επιδοτήση επιχειρήσεων