Οικονομία

Κορωνοϊός - Κύπρος: Αναστέλλονται οι πληρωμές δανείων και ασφαλειών μέχρι το τέλος του '20

νίκος αναστασιάδης

Δύο σχέδια με στόχο τη διαχείριση θέσεων εργασίας και την αποφυγή χρεοκοπιών κατά την περίοδο της εφαρμογής των μέτρων για τη πανδημία του κορωνοϊού, ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης το πρώτο σχέδιο αφορά αναστολή της αποπληρωμής δόσεων των δανείων για περίοδο εννέα μηνών μέχρι 31. 12. 2020. Το δεύτερο αφορά την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων μέχρι 2 δις ευρώ προς τις τράπεζες για παραχώρηση νέων χαμηλότοκων δανείων και επιδότηση μέρους του επιτοκίου.

Ο κ. Πετρίδης έκανε λόγο για τολμηρό πακέτο δημοσιονομικών μέτρων και είπε ότι με αυτό επιχορηγείται η πραγματική οικονομία μέσω του τραπεζικού συστήματος και όχι το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.

Ταυτόχρονα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου ανέφερε ότι τα σχέδια, διαφυλάσσουν και τις τράπεζες, ενώ τις παρότρυνε να προβούν ολοταχώς στο σχεδιασμό μέτρων και να τα παρουσιάσουν στην Κεντρική Τράπεζα. Είπε επίσης ότι μελετά και περαιτέρω μέτρα.

Περίεργα - Παράξενα

Αστυνομικοί φόρεσαν κράνη... κορωνοϊού (βίντεο)

ινδία

Οι αστυνομικοί στην Ινδία φόρεσαν κράνη σε σχήμα... κορονοϊού, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο βγήκαν στους δρόμους για να ελέγξουν τα περιοριστικά μέτρα την Τρίτη (31/3). Σε αρκετούς η εικόνα αυτή προσέφερε γέλιο, αλλά το μήνυμα πέρναγε.

Η κυβέρνηση στην Ινδία έχει επιβάλει πανεθνικό lockdown λόγω της πανδημίας. Η χώρα μετρά 1.251 κρούσματα και 32 νεκρούς, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.